Την 1η Δεκέμβρη η εκδήλωση για τα 100 χρόνια ΚΚΕ στο Ηράκλειο

Το Σάββατο 1 Δεκέμβρη, στις 8μμ, στον κινηματογράφο «Αστόρια»,  θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του κόμματος. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γραμματέας της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, Ανδρέας Κοκοσάλης. Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «100 χρόνια ΚΚΕ. Την πιο όμορφη θάλασσα δεν την έχουμε ταξιδέψει ακόμα….». Η παράσταση είναι σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρωνίτη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΚΚΕ Ηρακλείου:

Μια μεγάλη μέρα για χιλιάδες κομμουνιστές, για τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, για την εργατική τάξη της χώρας μας ξημερώνει αύριο, Σάββατο 17 Νοέμβρη. Είναι η μέρα εκείνη που πριν από 100 χρόνια, στον απόηχο της νικηφόρας Οκτωβριανής Επανάστασης, ξεκινούσε στον Πειραιά το Α’ Πανελλαδικό Συνέδριο, το ιδρυτικό δηλαδή Συνέδριο του «ώριμου τέκνου» της εργατικής τάξης, του ΣΕΚΕ, που μετονομάστηκε αργότερα σε ΚΚΕ. Μαζί με το Συνέδριο αυτό, στο οποίο συμμετείχαν αντιπρόσωποι από τις σοσιαλιστικές οργανώσεις της εποχής, ξεκινούσε και η θυελλώδης πορεία του Κόμματος, που φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Μια πορεία που από τα πρώτα της βήματα έφερνε στην πολιτική ζωή της χώρας τα πιο σύγχρονα, προοδευτικά, ριζοσπαστικά στοιχεία, για να έρθουν οι εργαζόμενοι και οι ανάγκες τους στο προσκήνιο, να διεκδικήσουν το μέλλον που τους ανήκει, τη δική τους εξουσία.

Σήμερα, έναν αιώνα μετά, οι κομμουνιστές μπορούμε να κοιτάμε περήφανοι την εργατική τάξη στα μάτια, γιατί το Κόμμα μας όλα αυτά τα χρόνια δεν λύγισε, δεν έχασε τον προσανατολισμό του, αντίθετα βγήκε όρθιο από ανέμους και θύελλες, έμεινε πιστό στον λόγο για τον οποίο ιδρύθηκε, παρά το προσωρινό ιστορικό πισωγύρισμα της αντεπανάστασης, ώστε να σαλπίσει την αντεπίθεση. Σήμερα, μπαίνοντας στον δεύτερο αιώνα ζωής και δράσης, εξοπλισμένοι με τη σύγχρονη στρατηγική μας, διδαγμένοι από την ιστορική μας πείρα, σίγουροι για τον δρόμο που βαδίζουμε, βάζουμε ακόμα πιο υψηλούς στόχους.

Από αύριο μπαίνουμε στην τελική ευθεία της κορύφωσης μιας πενταετίας που διαρκούν οι εορτασμοί για τα 100χρονα του Κόμματος. Και αυτή η κορύφωση γίνεται με τον τρόπο που γνωρίζουμε καλά: Πρωτοστατώντας στη λαϊκή οργάνωση και πάλη, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, μπροστά στις μεγάλες μάχες που έρχονται, όπως αυτή της απεργίας στις 28 Νοέμβρη. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να είναι αυτή η απεργία ένα αποφασιστικό βήμα κλιμάκωσης, κόντρα σε κυβέρνηση – κεφάλαιο – ΕΕ, διεκδίκησης της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας. Μια απεργιακή μάχη που μπορεί να αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στην προσπάθεια ανασύνταξης του κινήματος, ενίσχυσης της Κοινωνικής Συμμαχίας.

 

Το μεγάλο ραντεβού για την κορύφωση της συγκλονιστικής 100ής επετείου δίνεται από την ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ για το Σάββατο 1 Δεκέμβρη, στις 8μμ, στον κινηματογράφο «Αστόρια».

Εκεί, στη μεγάλη πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση θα μιλήσει ο Γραμματέας της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, Ανδρέας Κοκοσάλης. Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «100 χρόνια ΚΚΕ. Την πιο όμορφη θάλασσα δεν την έχουμε ταξιδέψει ακόμα….». Η παράσταση είναι σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρωνίτη.

 

Παράλληλα, με επιτυχία συνεχίζεται η Έκθεση Εικαστικών Έργων προς τιμήν των 100 χρόνων ζωής και δράσης του Κόμματος που διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ στην οποία εκτίθενται 52 έργα από 40 καλλιτέχνες.

Η Έκθεση που φιλοξενείται στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου θα διαρκέσει ως τις 24 Νοέμβρη 2018. Οι ώρες λειτουργίας της Έκθεσης είναι τις καθημερινές 9:00-14:00 και 17:00-21:00 και το Σάββατο 9:00-14:00.

Η είσοδος στην Έκθεση είναι ελεύθερη.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί