Οικιστικές αναπλάσεις στο Μαλεβίζι

Τα Τεχνικά δελτία για σημαντικές οικιστικές αναπλάσεις στο Δήμο Μαλεβιζίου συνολικού προϋπολογισμού 585.000 περίπου χιλιάδων ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη. Τα έργα ανάπλασης αφορούν στις περιοχές των Καλεσσίων, Καμαριώτη και Αγ. Πελαγίας. Συγκεκριμένα τα έργα ανάπλασης στα Καλέσσα έχουν προϋπολογισμό 390.000 ευρώ, στον Καμαριώτη 120.000 ευρώ και η ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου στο μοναστηριακό συγκρότημα της Αγ. Πελαγίας 74.400 ευρώ.

Τις ευχαριστίες τους για τα έργα που θα αλλάξουν σημαντικά την εικόνα ειδικά στους δημόσιους χώρους των Καλεσσίων εξέφρασαν στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη ο Δήμαρχος και οι φορείς του Μαλεβιζίου που ήταν παρόντες στην σημερινή υπογραφή των τεχνικών δελτίων.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιεί έργα ανάπλασης σε όλους τους Δήμους του νησιού με κύριο στόχο την βελτίωση ποιότητας ζωής-καθημερινότητας των πολιτών, ευχαριστώντας παράλληλα τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου, τις υπηρεσίες και τους φορείς για την συνεργασία προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε, ότι, «πρόκειται για πολύ σημαντικά έργα, βελτίωσης της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων σε Καλέσσα και Καμαριώτη που μπαίνουν σήμερα σε φάση υλοποίησης. Αναπλάσεις που βελτιώνουν τις συνθήκες πανέμορφων οικισμών του Μαλεβιζίου, κάνοντάς τους ακόμα πιο ελκυστικούς σε κάθε επισκέπτη. Αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός μας: Να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την προοπτική ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών σε κάθε οικισμό του Δήμου μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την καθοριστική συμβολή του και σε αυτό το έργο, όπως επίσης τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Φασουλάκη, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Πιτσούλη και τον εντεταλμένο σύμβουλο της Περιφέρειας Λάμπρο Βαμβακά, όλους τους συνεργάτες μου στο Δήμο Μαλεβιζίου, αιρετούς και υπηρεσιακούς, καθώς και τους Προέδρους των Τ.Κ., των Καλεσσών Αντώνη Βασιλάκη και του Καμαριώτη Γιάννη Μιχαλάκη για το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα».

Τα έργα ανάπλασης στα Καλέσσα προβλέπουν εργασίες καθαρισμών, κατασκευή νέων δαπέδων, φωτισμός και άλλες εργασίες.

Παρόντες στην σημερινή  υπογραφή των τεχνικών δελτίων στη Περιφέρεια ήταν επίσης: ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λάμπρος Βαμβακάς, Σταύρος Τζεδάκης, ο Αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου Άρης Σαλούστρος, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Καλεσσών Αντώνης Βασιλάκης, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Καμαριώτη Γιάννης Μιχαλάκης, ο Πρόεδρος της ΔΟΚΑΠΠΑΜ Δημήτρης Λυδάκης και εκπρόσωποι φορέων του Μαλεβιζίου.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί