“Οι αρχαιρεσίες εκλογής νέας Διοίκησης του ΕΚΗ και αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα”

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε το μέλος της εφορευτικής επιτροπής του ΕΚΗ, Χρυσού Ελευθερία, σχετικά με την χθεσινή (14/11/2018) συνεδρίαση της Εφορευτικής επιτροπής του ΕΚΗ.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Σε χθεσινή (14/11/2018) συνεδρίαση της Εφορευτικής επιτροπής του ΕΚΗ διαπιστώθηκε ότι παρά τις υποχρεώσεις της απερχόμενης Διοίκησης που απορρέουν από το καταστατικό του ΕΚΗ, δεν είχε παραδοθεί το μητρώο μελών του ΕΚΗ και των αντιπροσώπων, που έχουν νομιμοποιηθεί από το πρόσφατο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του ΕΚΗ. 

Παρά του ότι είχε ζητηθεί και εγγράφως από την εφορευτική επιτροπή, με συγκεκριμένη χρονική προθεσμία, αυτή δεν τηρήθηκε. Με πρότασή μου ζήτησα να επαναφέρουμε το ζήτημα στην απερχόμενη Διοίκηση καθώς χωρίς μητρώο αντιπροσώπων, ο όποιος έλεγχος υποψηφιοτήτων δε μπορεί να πραγματοποιηθεί. Την ίδια στιγμή έχουν καταφτάσει παραιτήσεις αντιπροσώπων από ένα μητρώο το οποίο η εφορευτική επιτροπή το αγνοεί!

Επίσης τόνισα τον κίνδυνο για τη μη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών και την ακύρωση του πρόσφατου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου καθώς δεν θα υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο του ΕΚΗ που να βεβαιώνει ποιοι είναι ονομαστικά οι αντιπρόσωποι και άρα ποιοι έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.  Ιδιαίτερα το τελευταίο δε βρήκε σύμφωνα τα υπόλοιπα μέλη της εφορευτικής, οι οποίοι κωλυσιεργούν και στην ουσία καλύπτουν την απερχόμενη πλειοψηφούσα διοίκηση, η οποία με επικεφαλής τον απερχόμενο πρόεδρο αρκέστηκε στο να καταθέσει την υποψηφιότητα της παράταξης του λίγα λεπτά πριν την εκπνοή της προθεσμίας που είχε δοθεί και μάλιστα με πρωτοφανή προχειρότητα.

Τονίζω με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι όλα τα παραπάνω δυσχεραίνουν έως και ακυρώνουν το ρόλο της εφορευτικής επιτροπής. Τονίζω επίσης ότι η επικύρωση των ψηφοδελτίων των 3 παρατάξεων που έχουν καταθέσει υποψηφιότητες είναι αδύνατη. Επίσης καθιστώ υπεύθυνους την απερχόμενη διοίκηση του ΕΚΗ και πιο ειδικά τον πρόεδρο και τον γραμματέα του απερχόμενου ΔΣ καθώς οι αρχαιρεσίες εκλογής νέας Διοίκησης, των υπόλοιπων οργάνων του ΕΚΗ και αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα!   

  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί