Ενοχή των 5 από τους 21 κατηγορουμένους στη δίκη των Σκουριών, προτείνει ο εισαγγελέας

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, την ενοχή πέντε από τους 21 κατηγορούμενους για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής, τον Φεβρουάριο του 2013, πρότεινε πριν από λίγη ώρα προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ο εισαγγελέας της έδρας, Γιώργος Καντζίδης.

Κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε την ενοχή τους για τα κακουργήματα της κατασκευής εκρηκτικών υλών και της έκρηξης, όπως επίσης για τα πλημμελήματα της διακεκριμένης φθοράς με φωτιά και της παράνομης υλοτομίας. Αντίθετα, για τους ίδιους κατηγορούμενους ζήτησε να απαλλαγούν για τα βαρύτατα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Για τους υπόλοιπους 16 κατηγορούμενους, ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή τους από κάθε πράξη που τους καταλογίστηκε. Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Όπως έγραφε χθες ο συντάκτης της «Εφ.Συν.», Νίκος Φωτόπουλος, οι περισσότεροι μάρτυρες κατηγορίας μετατράπηκαν κατά την εξέταση τους σε υπεράσπισης, όπως οι εργολάβοι τα μηχανήματα των οποίων καταστράφηκαν από την επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρίας χρυσού και απέκλεισαν οι δράστες να βρισκόταν μεταξύ των κατηγορουμένων. Ή ακόμη και οι σεκιουριτάδες της εταιρίας που αδυνατούσαν να αναγνωρίσουν σαφώς και πέραν πάσης αμφιβολίας κάποιον δράστη από τους 21 που κάθονταν στο εδώλιο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί