Ισραηλινοί σκότωσαν 20χρονο Παλαιστίνιο ενώ ψάρευε

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα στο βόρειο τμήμα της λωρίδας της Γάζας από ισραηλινά πυρά στα σύνορα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του θύλακα.

Ο Ναουάφ αλ-Άαταρ, 20 ετών, σκοτώθηκε ενώ ψάρευε κοντά στα σύνορα, ανέφεραν παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι εντόπισε πολλούς Παλαιστινίους να πλησιάζουν στον φράχτη που χωρίζει τον θύλακα από το Ισραήλ. «Όταν ένας από τους υπόπτους πλησίασε τον φράχτη ασφαλείας, οι στρατιώτες του ισραηλινού στρατού πυροβόλησαν προς το μέρος του», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του στρατού, η οποία πρόσθεσε πως ο άνδρας που έγινε στόχος των στραστιωτών δεν επέβαινε σε βάρκα.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, τουλάχιστον 235 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά μετά την έναρξη στις 30 Μαρτίου μιας κινητοποίησης κατά μήκος των συνόρων εναντίον του αποκλεισμού που επιβάλλει εδώ και δέκα χρόνια το Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα. Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν. Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε επίσης στο Ισραήλ από παλαιστινιακή ρουκέτα.

Χθες, Τρίτη, το βράδυ, οι παλαιστινιακές οργανώσεις της Γάζας και το Ισραήλ κατέληξαν εμμέσως σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός τερματίζοντας την πιο σοβαρή σύγκρουση μεταξύ τους μετά τον τελευταίο πόλεμο του 2014.

 

left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί