Κλίμα έντασης από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας: “Ελληνική εισβολή” στη Λιβύη μέσω Κρήτης και “παράνομη επέκταση” της ΑΟΖ! (χάρτες)

Για… ελληνική εισβολή στη Λιβύη, μέσω Κρήτης,  είναι τα νέα σενάρια της κυβέρνησης Ερντογάν, που διακινούνται μέσω τουρκικών μέσων, στο πλαίσιο της διατήρησης ενός κλίματος έντασης! Η γνωστή και από άλλες ανάλογες υποθέσεις σεναριολογίας εφημερίδα, Yeni Safak, ανέφερε χθες ότι στο πλαίσιο επίσκεψης στη Λιβύη, ο υπουργός Άμυνας Μπακανί Ακάρ και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Γιασάρ Γκουλέρ, παρουσίασαν στους ομολόγους τους της Βορειοαφρικανικής χώρας στοιχεία και χάρτες που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα έκανε επέκταση των θαλάσσιων συνόρων νότια και ανατολικά της Κρήτης και έκανε… κατοχή σε θαλάσσιες περιοχές 39.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων μέσα στα σύνορα της Λιβύης! Όπως είπε, αυτή η… ελληνική εισβολή έγινε αμέσως μετά την ανατροπή του Καντάφι.

Ο Ακάρ δεν έχασε μάλιστα την ευκαιρία εκφράσει την απόφαση της Τουρκίας να σταθεί στο πλευρό της Λιβύης ώστε να πάρει πίσω από την Ελλάδα ότι της κατέκτησε η χώρα μας!

Ο Ακάρ, σε δηλώσεις του στην Τουρκία αλλά και στη Λιβύη, υποστήριξε ακόμα ότι η Ελλάδα επέκτεινε την ΑΟΖ της Κρήτης παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο.

Μάλιστα η εφημερίδα  Yeni Safak, με βάση τα “στοιχεία” του Τούρκου υπουργού, παρουσίασε και πάλι χάρτες, με την “παράνομη επέκταση” της ΑΟΖ της Κρήτης και την… ελληνική εισβολή στη Λιβύη.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Libya ziyaretinde Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’deki işgalinin masaya yatırıldığı öğrenildi

Σε ανάλογης μορφής δημοσίευμά της, πριν από ένα μήνα, αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους προέδρους της Κύπρου και της Αιγύπτου στην Ελούντα, έγραφε για σχέδιο εισβολής στην ανατολική Μεσόγειο από την Κρήτη!

Δείτε:

Σχέδιο… «εισβολής» από την Κρήτη καταγγέλλει ο τουρκικός Τύπος!

Αλ. Τσίπρας: Κόμβος μεταφοράς αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας η Κρήτη – Στηρίζουμε την Κύπρο στην αξιοποίηση της ΑΟΖ (Βίντεο & φωτο)

Όπως υποστήριζε τότε η εφημερίδα, οι φιλοδοξίες Αθήνας – Καΐρου για την οριοθέτηση μίας ευρείας θαλάσσιας ζώνης, η οποία θα ξεκινά από την Κρήτη και συγκεκριμένα από τα νοτιοανατολικά της ελληνικής νήσου, θα περιορίσει κατά μεγάλο βαθμό τις όποιες ευκαιρίες είχε η Άγκυρα στη Μεσόγειο.

Η εφημερίδα, μάλιστα, ισχυριζόταν το ότι το σχέδιο αυτό καταδικάζει την Τουρκία σε περίπου 41 τετραγωνικά χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας.

yeni1

Πηγή: Yeni Safak

Για την Άγκυρα, η θαλάσσια ζώνη της θα έπρεπε να είναι υπερδιπλάσια, όπως φαίνεται και από τους χάρτες που δημοσιεύει η εφημερίδα.

Παράλληλα, το δημοσίευμα σημειώνει πως η Τουρκία θα πρέπει να συνεργαστεί με τη Λιβύη, τα συμφέροντα της οποία πλήττονται από τις ελληνικές κινήσεις, ώστε να ανατραπούν τα όποια πλάνα.

Candiadoc με πληροφορίες από Yeni Safak

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί