Η συγκλονιστική ιστορία της γυναίκας που κουβαλά στους ώμους τον σύζυγό της (Βίντεο)

Η Heba Alsayed είναι παντρεμένη με τον Khalid εδώ και 14 χρόνια. Τα τελευταία 5 τον κουβαλάει παντού στην πλάτη. Δεν είναι κάποιο κακό αστείο. Είναι η αλήθεια ενός ζευγαριού, που όταν εκείνος αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας, εκείνη δεν δίστασε -και ελλείψει αναπηρικού αμαξιδίου- να τον πηγαίνει παντού, έχοντας τον στους ώμους της.

Ο σύζυγός της κάνει αιμοκάθαρση κάθε εβδομάδα. Πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια, οστεοπόρωση, ηπατίτιδα C και παράλυση στο αριστερό του χέρι. Όταν η υγεία του άρχισε να καταρρέει και τα πόδια του παρέλυσαν, η 32χρονη με αυτοθυσία προσφέρθηκε να γίνει το όχημά του στον κόσμο.

Δεν είχαν χρήματα για να αγοράσουν αναπηρικό αμαξίδιο, εκείνος δεν μπορεί να εργαστεί πια και το μοναδικό εισόδημα που μπαίνει στο σπίτι –εκτός από την πενιχρή αναπηρική σύνταξή του- είναι τα χρήματα που η ίδια κερδίζει μαζεύοντας απορρίμματα που μπορούν να ανακυκλωθούν…

Η ιστορία τους σίγουρα αποτελεί μια πρόκληση για τον παγκόσμιο φεμινισμό, όμως η Heba δηλώνει ότι η ίδια προσφέρθηκε να κάνει αυτή την γενναιόδωρη κίνηση προς τον άντρα της.

«Στην αρχή όταν προσφέρθηκα να το κάνω αυτό, εκείνος απέρριψε την ιδέα μου, φοβούμενος το τι θα πει ο κόσμος. Τότε, του είχα πει “και ποιος νοιάζεται για το τι θα πουν οι άλλοι;”. Η αλήθεια είναι πως το θέαμα ενοχλεί τον κόσμο. Μας κοιτούν στον δρόμο παραξενεμένοι.

Κάποτε τον κουβαλώ στους ώμους, κάποτε τον παίρνω στην πλάτη. Βγαίνουμε μαζί στον δρόμο, κατεβαίνουμε σκάλες, μαζί του ψάχνω για ταξί ή κάποιο όχημα για να πάμε στον γιατρό ή στο νοσοκομείο. Μέρα παρά μέρα πηγαίνουμε για αιμοκάθαρση. Δεν μπορεί να εργαστεί πια.

Είμαι η μόνη που δουλεύει στο σπίτι. Έχω καταστρέψει τη σπονδυλική μου στήλη από αυτό. Όμως, όταν οι γιατροί μου είπαν να σταματήσω να κουβαλώ οτιδήποτε βαρύ τους είπα ότι ο άντρας μου δεν είναι… οτιδήποτε. Είναι ο άντρας μου!», λέει η Heba.

Όταν η ιστορία του ζευγαριού από το Κάιρο -που έχουν αποκτήσει και δύο παιδιά- έγινε viral, ο κόσμος κινητοποιήθηκε για να τους γίνει δωρεά ένα αναπηρικό αμαξίδιο.

Σε ρεπορτάζ που έγιναν με αφορμή την ιστορία τους η Heba φαίνεται να τον φροντίζει με αγάπη και αφοσίωση που συγκινεί και προβληματίζει. Να τον ντύνει, να τον χτενίζει, να κάνει μασάζ στο σώμα του για να μην πληγιάσει από την κατάκλιση, να τον κουβαλά παντού μαζί της, χωρίς να βαρυγκομά ή να δυσφορεί.

«Δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να τον εγκαταλείψω. Είναι ο άντρας μου κι ο πατέρας των παιδιών μου. Ακόμη και σήμερα με ρωτά αν θέλω διαζύγιο και του απαντάω ότι έδωσα έναν όρκο: να είμαι παντρεμένη μαζί του. Στα καλά και στα άσχημα. Σε υγεία και σ’ αρρώστια. Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος», καταλήγει η νεαρή γυναίκα.

lifo.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί