Η Πυροσβεστική μήνυσε Διευθυντή Σχολείου στον Πειραιά

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει το γεγονός της κατάθεσης μήνυσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία προς Διευθυντή σχολείου. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως “Η ευθύνη της πυροπροστασίας, αντισεισμικής – αντιπλημμυρικής θωράκισης ανήκει εξολοκλήρου στο κράτος.”

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά:

Λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ (υπ’ αριθμ: 144/23-10-2018) φάνηκαν τα πρώτα αποτελέσματα της αποστολής του εγγράφου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά σχετικά με τα μέτρα πυροπροστασίας προς τα σχολεία.

Ήδη κλιμάκια της Π.Υ. βεβαιώνουν παραβάσεις σχετικά με το πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας. Παρέπεμψαν, δε, διευθυντή σχολείου του Πειραιά στα δικαστήρια, αφού τού κατέθεσαν μήνυση! Οι ενέργειες αυτές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και απαράδεκτες. Το θέμα της πυρασφάλειας των σχολείων είναι άμεσης προτεραιότητας και σπουδαιότητας και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τη μετάθεση των ευθυνών της πολιτείας σε διευθυντές και εκπαιδευτικούς.

Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι:

Η ευθύνη της πυροπροστασίας, αντισεισμικής – αντιπλημμυρικής θωράκισης ανήκει εξολοκλήρου στο κράτος.

Φτάνει με τη μετάθεση – μετατόπιση των ευθυνών

Απαιτούμε άμεσα

  • Την διακοπή κάθε είδους δίωξη διευθυντών (ή συναδέλφων ) για σχετικά ζητήματα
  • Την απόσυρση του εγγράφου της Π.Υ.
  • Την διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων ενεργειών από τους Δήμους
  • Την λήψη μέτρων για τον άμεσο σχεδιασμό, πλήρη χρηματοδότηση της υλοποίησης αντιπλημμυρικών – αντιπυρικών έργων, έργων αντισεισμικής θωράκισης, με ευθύνη της πολιτείας σε όλα τα σχολεία του Πειραιά.

alfavita.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί