Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Τσοχατζόπουλος για το δημοσίευμα με τα 19 εκατ. ευρώ

Διέψευσε η αστυνομία δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία, το οποίο υποστήριζε πως μετά από συντονισμένη επιχείρηση βρέθηκαν 19 εκ. ευρώ κρυμμένα σε εγκαταλειμμένο σπίτι ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ στο Παλαιό Ψυχικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το εν λόγω ποσό βρισκόταν σε ειδική κρύπτη, ενώ η Αστυνομία εργαζόταν επί μήνες στη συγκεκριμένη υπόθεση. Συγκεκριμένα, στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η αστυνομία είχε εδώ και καιρό πληροφορίες ότι στο συγκεκριμένο διώροφο είχε «θαφτεί» μεγάλο χρηματικό ποσό και είχε θέσει υπό παρακολούθηση το συγκεκριμένο σπίτι, το οποίο – αν και ακατοίκητο – φρουρούταν σε 24ωρη βάση από εταιρεία security.

Η έφοδος, όπως ισχυρίζεται το ρεπορτάζ, έγινε με 15 αστυνομικούς την περασμένη Τρίτη, την ώρα που τρεις ιδιωτικοί φρουροί βρίσκονταν μέσα στο σπίτι του πρώην υπουργού. Οι αστυνομικοί φέρονται να τους ακινητοποίησαν και ξεκίνησαν, με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων την έρευνα. Λίγη ώρα μετά, εντόπισαν σε ειδική κρύπτη το ιλιγγιώδες ποσό σε μεγάλες δεσμίδες των 50 ευρώ.

ΕΛ.ΑΣ.: Δεν υπήρξε επιχείρηση της Αστυνομίας

Η Ελληνική Αστυνομία διαψεύδει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», τονίζοντας πως δεν υπήρξε καμία αστυνομική επιχείρηση στο συγκεκριμένο σπίτι.
“Καμία Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δεν πραγματοποίησε επιχείρηση σε οικία στο Παλαιό Ψυχικό, όπως επικαλείται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»”, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.

Επιμένει η εφημερίδα

Από την πλευρά της η εφημερίδα «Δημοκρατία» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Αναφορικά με τους διάφορους επισπεύδοντες για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, τους καλούμε να διαβάσουν προσεκτικά την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για το θέμα. Σε κάθε περίπτωση η «δημοκρατία» επιμένει στις πληροφορίες της. Ας μη βιάζονται ορισμένοι να αθωώσουν διεφθαρμένους πολιτικούς διότι θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Συστήνουμε λοιπόν υπομονή και ψυχραιμία στους ανησυχούντες».

Στη δικαιοσύνη  προσφεύγει ο Τσοχατζόπουλος

Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει ο Ακης Τσοχατζόπουλος με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, αφού αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. στην οποία επισημαίνεται ότι ουδέποτε αστυνομικοί εντόπισαν κρύπτη με τεράστια ποσά, προαναγγέλλει ότι «οι φτηνοί συκοφάντες και λασπολόγοι της εφημερίδας θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Όπως τονίζει ο Ακης Τσοχατζόπουλος «δεν το έκαναν βεβαίως τυχαία. Γνωρίζουν ότι αναμένεται η έκδοση απόφασης από τον Άρειο Πάγο στην αναίρεση μου και θεωρούν ότι με τον χυδαίο αυτόν τρόπο θα μπορούσαν να επηρεάσουν την κρίση των δικαστών εναντίον μου. Σπεύδουν όμως – παράλληλα – να προσφέρουν και τις “υπηρεσίες” τους σε διάφορα “κέντρα” που εργάζονται για την ολοσχερή εξόντωσή μου. H κοινωνία έχει πλέον γυρίσει οριστικά την πλάτη σε τέτοιου είδους στημένα παιχνίδια, που όλοι γνωρίζουν ποια συμφέροντα εξυπηρετούν ειδικά τη δεδομένη χρονική στιγμή…».

Την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ για το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας» ζητά το ΚΙΝΑΛ

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Σταμάτης Μαλέλης, επικοινώνησε τηλεφωνικά  για το ζήτημα με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Γραφείου Τύπου:
“Την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ στο ζήτημα που έχει προκύψει με το κατασκευασμένο δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”, ζήτησε σήμερα ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης.
Ο κ. Μαλέλης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, στην οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα για τα fake news της εφημερίδας, τονίζοντας ότι τέτοιες πρακτικές πλήττουν τη Δημοκρατία και την Ελευθεροτυπία”.

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί