Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα χθες σε συνάντηση στο Ηράκλειο

Σε σύσκεψη της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου με θέμα «Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να κάνουμε την πραγματική διαφορά. Δυνατό εργατικό κίνημα. Κοινωνική Συμμαχία. Ανάπτυξη για το λαό» μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που πραγματοποιεί περιοδεία στην Κρήτη.

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρονται:

Δεκάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Τομεακής Επιτροπής και γέμισαν την αίθουσα του Μεγάρου Ντορέ, που φιλοξένησε τη σύσκεψη. Συζήτησαν για την επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου, για τις διεθνείς εξελίξεις, την όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι, το κάλεσμα του ΚΚΕ στους εργαζόμενους και το λαό για συμπόρευση στο δρόμο του αγώνα, η πολιτική πρόταση του Κόμματος για την οικονομία και την κοινωνία που έχει στον πυρήνα της την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους σε διαρκώς ανώτερο επίπεδο.

Μετά την ομιλία του ΓΓ ακολούθησαν παρεμβάσεις

«Το ΚΚΕ δεν θα είναι μαζί μας μόνο μέχρι τη μέρα των εκλογών, θα είναι και τις επόμενες μέρες, όπως ήταν όλα αυτά τα 100 χρόνια», τόνισε ο Γιάννης Δαλέζιος, αναπληρωτής καθηγητής Φυσιολογίας της Ιατρικής. Υπενθυμίζοντας μια σειρά θέσεις, προβλέψεις και εκτιμήσεις του ΚΚΕ που έχουν δικαιωθεί από την πραγματικότητα και τη ζωή, όπως τις προειδοποιήσεις για τον χαρακτήρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, κάλεσε σε συμπόρευση μαζί του.

Ο Δημήτρης Δουλουφάκης, φαρμακοποιός – οπτικός και ζωγράφος, αναφέρθηκε στην Έκθεση εικαστικών, στη διοργάνωση της οποίας συμμετέχει και ο ίδιος, υπογράμμισε την ανάγκη για πρωτοβουλίες και δράση στο μέτωπο του Πολιτισμού, επισημαίνοντας πως αυτές θα συναντούν ανταπόκριση από τον λαό.

«Περιπλανηθήκαμε 25 χρόνια, πιστεύαμε ότι υπηρετούσαμε κι εμείς μια Αριστερά, μέχρι να καταλάβουμε ότι άλλη Αριστερά από το ΚΚΕ δεν υπάρχει, δεν μπορεί να υπάρχει», είπε ο Μιχάλης Ασκορδαλάκης, δικηγόρος, υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη του 2015. Υπογράμμισε πως αν το ΚΚΕ ακολουθούσε τις παροτρύνσεις να «βάλει νερό στο κρασί του», δεν θα μετρούσε σήμερα 100 χρόνια Ιστορίας και πρωτοπόρας δράσης.

«Στα χρόνια που ασχολούμαι με τα συνδικαλιστικά του χώρου, η μόνη δύναμη που μας στήριξε, που αποδεδειγμένα ήταν δίπλα μας, ήταν το ΚΚΕ», σημείωσε ο Βασίλης Τερζάκης, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ωρομισθίων του ΟΑΕΔ. Πρόσθεσε πως πολλοί εργαζόμενοι βλέπουν ως στήριγμα τους κομμουνιστές και τη δράση τους.

Την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου και όλος ο λαός από την αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία και τη διεκδίκηση λύσεων από τις δυνάμεις του ΚΚΕ υπογράμμισε Μαρία Αναστασάκη, ψυχίατρος, επικουρική επιμελήτρια στο ΠΑΓΝΗ. Υπενθύμισε παρεμβάσεις του Κόμματος, μέσα και έξω από τη Βουλή, και επισήμανε πως «αξίζει για αυτήν τη συνέπεια να συμπορευτούμε μαζί του».

Στην 100χρονη Ιστορία του ΚΚΕ, αλλά και στην τόλμη και την ικανότητα του Κόμματος σήμερα να τη μελετά και να βγάζει συμπεράσματα από αυτή, αναφέρθηκε ο Λευτέρης Χαρωνίτης, σκηνοθέτης. Όσον αφορά την πολιτική, πολιτιστική και εκδοτική δραστηριότητα του Κόμματος, χαιρέτισε την αναβαθμισμένη θέση που έχουν τα ζητήματα του Πολιτισμού.

Κάλεσμα να συνεχιστεί ο διάλογος και να γίνει όσο το δυνατόν πιο γόνιμος απηύθυνε ο Ανδρέας Κοκοσάλης, Γραμματέας της ΤΕ Ηρακλείου, κλείνοντας την εκδήλωση, ενώ ευχαρίστησε όσους πήραν μέρος σε αυτή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί