Ο Αλ. Τσίπρας στο δείπνο του Γάλλου Προέδρου για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

Στο Παρίσι βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στην γαλλική πρωτεύουσα απευθείας από το Βερολίνο, και αυτή την ώρα, συνοδευόμενος από τη σύντροφό του Μπέττυ Μπαζιάνα, παρακάθεται σε δείπνο που παραθέτει ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προς τιμήν των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων από όλη την υφήλιο, καθώς και διεθνών οργανισμών που θα βρεθούν στις εκδηλώσεις. Μεταξύ αυτών (85 τον αριθμό, σύμφωνα με την επίσημη λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη γαλλική πλευρά) ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, η Γερμανίδα Καγκελάριος, ‘Αγγελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Το αποψινό δείπνο, το οποίο παραθέτει ο κ. Μακρόν και η σύζυγός του προς τους ηγέτες και τις-τους συζύγους τους, πραγματοποιείται στο Μουσείο Orsay, όπου φιλοξενείται έκθεση αφιερωμένη στις περιόδους Μπλε και Ροζ του Πικάσο. Προτού μετατραπεί σε Μουσείο το 1986, το Orsay ήταν σιδηροδρομικός σταθμός, ο οποίος είχε εγκαινιαστεί το 1900. Εκείνη τη χρονιά, ο άγνωστος τότε νεαρός Πάμπλο Πικάσο έφτανε μέσω αυτού ακριβώς του σταθμού στο Παρίσι.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί