Κάλεσμα της ΔΑΣ – ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου για την απεργία στις 14 Νοεμβρίου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία – ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου, μέσω της οποίας απευθύνει κάλεσμα για την απεργία στις 14 Νοεμβρίου, με συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, στις 10 το πρωί.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 10:00 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ πανηγυρίζει «το τέλος των μνημονίων» και την επιστροφή στην κανονικότητα προσπαθώντας για ακόμα φορά να σπείρει αυταπάτες στους εργαζομένους. Την ίδια στιγμή μια σειρά κυβερνητικά στελέχη με δηλώσεις τους καθησυχάζουν τους θεσμούς και τους εκπροσώπους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ότι όχι μόνο δεν θα πειράξουν τίποτα από τους 700 και πλέον αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, αλλά η κυβέρνηση θα προχωρήσει και στην ενίσχυση τους με νέες αναδιαρθρώσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η επιστροφή στην κανονικότητα που λέει η κυβέρνηση για εμάς τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ μεταφράζεται:

  • Παραμένει η μισθολογική απώλεια, που ανέρχεται στα 50-60%, συνυπολογίζοντας και την απώλεια του 13ου -14ουμισθού
  • Κλιμακώνεται η εντατικοποίηση της εργασίας εξ΄ αιτίας της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις, με συναδέλφους να καλύπτουν καθήκοντα άλλων υπηρεσιών, να εκτελούν παράλληλα καθήκοντα ή να καλούνται να εκτελέσουν τις υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις σε ασφυκτικούς χρόνους.
  • Συνεχίζεται να θεωρείται κόστος η ακεραιότητα, η υγεία ακόμα και η ζωή των εργαζομένων αφού στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και συνάδελφοι στέλνονται για εργασία χωρίς ΜΑΠ, χωρίς εμβολιασμούς και φάρμακα, με επικίνδυνα οχήματα. Γιατρός εργασίας δεν υπάρχει η όπου υπάρχει είναι μόνο στα χαρτιά, ενώ οι παρατηρήσεις των τεχνικών ασφάλειας μένουν στα χαρτιά.
  • Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και η κατάργηση των Β.Α.Ε. από τους πρώτους κιόλας μήνες του 2019, σε εναρμόνιση και με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ήδη με εκθέσεις της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής, μεθοδεύεται η μείωση των δικαιούχων κατά 30%.
  • Και τέλος ο Κλεισθένης έρχεται ως επιστέγασμα, επιταχύνοντας τη μεθόδευση περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεων σε δομές και υπηρεσίες των Δήμων

Απέναντι στην επιθετικότητα αυτή, η στάση της πλειοψηφίας του σωματείου μας, εξάντλησε την αγωνιστικότητά της στη δικαστική διεκδίκηση 13ου -14ου μισθού, στα δικηγορικά γραφεία που αναλαμβάνουν υποθέσεις συναδέλφων πανελλαδικά, σε μορφή μαζικής εργολαβίας. Καλούν όσους συναδέλφους επιθυμούν να υπογράψουν αιτήσεις, χωρίς ταυτόχρονα να οργανώσουν καμιά αγωνιστική έκφραση του αιτήματος μας. Ακόμη και στην τελευταία συνεδρίαση  της ΚΕΔΕ, επιβεβαιώνεται η θέση της Δ.Α.Σ. ότι λύση θα δοθεί μόνο με πολιτική απόφαση η οποία θα παρθεί μόνο εφόσον υπάρξει δική μας πίεση και διεκδίκηση.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΕ

Καμιά εμπιστοσύνη στο κυβερνητικό συνδικαλισμό (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ) που όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για την οργάνωση του αγώνα σε όλα αυτά τα μέτρα βάζει και εμπόδια. Είναι αυτές οι δυνάμεις που τον περασμένο Γενάρη που έφερε η κυβέρνηση στη βουλή το συνδικαλιστικό νόμο δεν έκαναν απολύτως τίποτα, είναι αυτές οι δυνάμεις που όποτε είχαμε απεργία για όλα αυτά τα μέτρα υπονόμευαν με μαεστρία των αγώνα των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, είναι αυτοί που δεν θέλουν την εγγραφή των συμβασιούχων στην ομοσπονδία, βάζοντας συνεχή εμπόδια σε εγγραφές συναδέλφων, όπως π.χ των σχολικών καθαριστριών με ψεύτικες προφάσεις. Είναι εκείνες οι δυνάμεις που λένε ότι η απεργία δεν φέρνει αποτελέσματα.

Προς απάντηση σε αυτή τη στάση, τους θυμίζουμε τον οργανωμένο αγώνα συμβασιούχων και μόνιμων το περασμένο καλοκαίρι στην καθαριότητα του Δ.Ηρακλείου όπου πρωτοστάτησαν οι δυνάμεις μας και βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλάι τους. Σήμερα, όχι μόνο είναι στις θέσεις τους και δεν τους τους απολύουν αλλά ο αγώνας τους συνεχίζεται. Τους θυμίζουμε την διεύρυνση του ΒΑΕ και σε άλλες ειδικότητες στους Δήμους, κάτω από την πίεση του αγώνα των εργαζομένων.  

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!

ΗΡΘΕ  Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

 

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σε καλεί σε ξεσηκωμό, σε καλεί να δώσεις μαζικό παρών στην απεργία 14 Νοεμβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας και ώρα 10:00μμ, για να δώσουμε μια πρώτη απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά και μαζί με τους υπόλοιπους κλάδους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας .Γιατί οι εργαζόμενοι ξέρουν καλά ότι ο οργανωμένος, ο σωστά προσανατολισμένος μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Κάνε δική σου υπόθεση την επιτυχία της απεργίας.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

– Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

– Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

 – Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

 – Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

–  Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών  των δήμων.

– Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών των δήμων και της περιφέρειας.

– Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 – Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί