Πρόταση βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» από τον Δήμο Γόρτυνας

Νέα πρόταση από τον δήμαρχο Γόρτυνας για ασφαλτόστρωση δρόμων στις περιοχές Αγ. Δέκα – Χουστουλιανά και Βαγιονιά – Σταβιές. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, ενέκρινε την εισήγηση και ο  Δήμος θα καταθέσει αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», στον άξονα προτεραιότητας «Δράσεις για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας».

Συγκεκριμένα ο Δήμος Γόρτυνας θα ζητήσει τη χρηματοδότηση για το έργο «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Γόρτυνας» συνολικού προϋπολογισμού 730.000  ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει τα κάτωθι υποέργα:

  • «Βελτίωση του αγροτικού δρόμου από Αγίους Δέκα προς Χουστουλιανά»  προϋπολογισμού 370.000 ευρώ. Η μελέτη οδοποιίας, αφορά την ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου χωματόδρομου και συγκεκριμένα του άξονα που συνδέει την ασφαλτοστρωμένη οδό νοτιοδυτικά του οικισμού Αγ. Δέκα με την ασφαλτοστρωμένη οδό ανατολικά του οικισμού Χουστουλιανά του Δήμου Γόρτυνας. Η ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου προβλέπεται στα σημερινά όρια κατάληψης πλάτους  6.0 μέτρων και σε ολόκληρο το μήκος του δρόμου.
  • «Βελτίωση του αγροτικού δρόμου από Βαγιονιά προς Στάβιες» προϋπολογισμού 360.000 ευρώ. Η μελέτη οδοποιίας αφορά την ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου χωματόδρομου και συγκεκριμένα του άξονα που συνδέει την ασφαλτοστρωμένη οδό 120 μέτρα δυτικά του οικισμού Βαγιονιά με την ασφαλτοστρωμένη οδό 300 μέτρα ανατολικά του οικισμού Στάβιες του Δήμου Γόρτυνας. Η ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου προβλέπεται στα σημερινά όρια κατάληψης πλάτους  6.0 μέτρων και σε ολόκληρο το μήκος του δρόμου.

Οι παραπάνω παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του Δήμου Γόρτυνας θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, την ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και την ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γόρτυνας Νικόλαος Σχοιναράκης: «Η αναβάθμιση του αστικού και αγροτικού οδικού  δικτύου είναι πρωταρχικός στόχος για την υφιστάμενη δημοτική αρχή. Μαζί με τους συνεργάτες μου, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες για να βελτιώσουμε τους δρόμους του Δήμου και σταδιακά οι κόποι μας αποδίδουν καρπούς ενώ σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε κι άλλες επιτυχίες!»

Για το ίδιο πρόγραμμα ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας Στυλιανός Μπομποδάκης, υπογράμμισε: «Πρόκειται για δύο σημαντικές οδικές αρτηρίες κομβικής σημασίας για τους αγρότες του Δήμου μας. Οι παρεμβάσεις μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος Ι” θα αποτελέσουν πραγματική ανάσα για τους δημότες μας και ήδη έχει ξεκινήσει αγώνας δρόμου για την έγκριση των κονδυλίων»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί