Αρτέμης Σώρρας: Τα καθρεφτάκια και οι χάντρες του «Ελλάνιου πολεμιστή»

Από τα αλώνια στα σαλόνια της… φυλακής. Ο Αρτέμης Σώρρας, ο αυτοπαρουσιαζόμενος ως Έλληνας κροίσος που θα ξεχρέωνε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας με τα τρισεκατομμύριά του, όσο θόρυβο δημιούργησε με τους «ελλάνιους» πολεμιστές του και τα φύκια που πουλούσε για μεταξωτές κορδέλες άλλο τόσο κρότο έκανε όταν έπεσε. Μουσάτος και με μακρύ μαλλί, ο επικεφαλής της οργάνωσης Ελλήνων Συνέλευσις συνελήφθη στις 16 Ιουνίου στο υπόγειο στον Αλιμο όπου κρυβόταν.

Εκατοντάδες οπαδοί του έτρεξαν από διάφορα μέρη της χώρας να τον υποστηρίξουν στα δικαστήρια στην Ευελπίδων, λίγο προτού προφυλακιστεί. Εστησαν ολόκληρο σόου μπροστά στις κάμερες. Με πολεμικές ιαχές και βρυχηθμούς απήγγειλαν τον όρκο του πολεμιστή, τον οποίο αν τολμήσεις και παραβείς, τότε, όπως σε προειδοποιεί: «όλος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη».

Τον Μάρτιο του 2017 ο Αρτ. Σώρρας κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας χωρίς να παρίσταται στην εκδίκαση. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και πενταετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων χωρίς αναστολή, ενώ εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψή του. Για διάστημα 16 μηνών ο Σώρρας καταζητούνταν και δημοσίευε ανά διαστήματα ηχητικά μηνύματα στο ίντερνετ για να αναζωπυρώσει τη φλόγα στα «αδέρφια» του. Υποστηρικτές που γέμιζαν με εξώδικα τις εφορίες χωρίς δεύτερη σκέψη, λέγοντας ότι θα ξεχρεώσουν όσα χρωστάνε χρησιμοποιώντας τα ομόλογα του Σώρρα. Ούτε όμως η φυλακή δεν έμελλε να αποθαρρύνει τους φανατικούς συντρόφους του, ωθώντας τους να συνειδητοποιήσουν τα ψέματά του. Μέχρι και σήμερα συνεχίζουν ακάθεκτοι να υποστηρίζουν ότι ο Ελληνας έχει περιουσία από την κατάθεση των 600 δισ. του Σώρρα. Μιλούν για οριστική αποπληρωμή του χρέους ενώ ζουν σ’ έναν δικό τους… ελλάνιο κόσμο διεξάγοντας ημερίδες, μοιράζοντας φυλλάδια στα διόδια (απορούμε πώς παίρνουν άδεια) και διατυμπανίζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις του… πολιτικού τους φορέα.

Πίσω όμως από τα φούμαρα με τα 600 δισ. που υποτίθεται ότι είχε καταθέσει στη χώρα κρυβόταν κάτι εξίσου επικίνδυνο. Ο Σώρρας και η κουστωδία του δεν έχαναν ευκαιρία να εξαπολύουν σε κάθε τους δήλωση ρατσισμό, να ξερνούν ακροδεξιό λόγο, να απειλούν και να τραμπουκίζουν πατώντας πάνω σε υποτιθέμενες αρχαιοελληνικές αξίες και εκμεταλλευόμενοι φυσικά την αφέλεια του κόσμου μεσούσης της οικονομικής κρίσης.

Τα τρισεκατομμύρια, η αρχαία τεχνολογία και η δικαστική παράνοια

Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο Σω(τη)ρρας του ελληνικού έθνους παρουσιάζεται ως κάτοχος ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου που αναφέρονται στην Τράπεζα της Ανατολής. Εμφανίζει τον εαυτό του ως κάτοχο αμύθητης περιουσίας (κάτι τρισεκατομμύρια), την οποία απέκτησε, όπως ισχυρίστηκε ο τότε συνεργάτης του Μανώλης Λαμπράκης (μετέπειτα ο Σώρρας τον αποκαλούσε ψεύτη και προδότη), πουλώντας αρχαία τεχνολογία στους Αμερικανούς. Ο Λαμπράκης συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές με την κατηγορία της παράνομης συνταγογράφησης φαρμάκων, από την οποία κατάφερε, όπως ανέφερε το κατηγορητήριο, να αποκομίσει κέρδος 2,5 εκατ. δολαρίων.

Το 2013 η μήνυση που κατέθεσε ο μετέπειτα αντιπρόεδρος της ΝΔ με τα νανογιλέκα και τους καθηγητές με τις διαλέξεις περί άριας φυλής και λέιζερ των αρχαίων Ελλήνων Αδωνης Γεωργιάδης εις βάρος του Σώρρα για διασπορά ψευδών ειδήσεων έμελλε να δώσει άλλη διάσταση στην υπόθεση. Με την απόφαση υπ’ αρ. 67650/2013 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθωώνει τον Σώρρα, ο οποίος παρουσιάζει τη δικαστική απόφαση ως τεκμήριο ύπαρξης των 600 δισεκατομμυρίων ευρώ. Εκατοντάδες γραφεία της ΜΚΟ του Σώρρα, Ελλήνων Συνέλευσις (ΕΣΥ), ξεπηδούν σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Το 2014 ο Σώρρας, εκμεταλλευόμενος το δημόσιο βήμα που του δόθηκε από διάφορους δημοσιογράφους και εκπομπές (μεταξύ αυτών πρώτοι και καλύτεροι οι Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και Θέμος Αναστασιάδης), διακινούσε ελεύθερα τις ιδέες του, προσηλυτίζοντας αφελείς και «σκασμένους» πολίτες. Ελεγε μάλιστα ότι θα αγόραζε τον Παναθηναϊκό και την Ολυμπιακή.

Τον Ιούλιο του 2017 η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αναίρεσε την απόφαση του Πλημμελειοδικείου Αθηνών. Επειτα από παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης η απόφαση αυτή ελέγχθηκε δικαστικά και η Δικαιοσύνη, ύστερα από έρευνες, οδηγήθηκε σε απαγγελία κακουργηματικών κατηγοριών κατά του Σώρρα και στενών του συνεργατών.

Ο «κροίσος» που αντί για χρήματα φόρτωνε κλοτσιές και ρατσισμό

Φεβρουάριος 2017. «Εγώ μπορώ αύριο να βάλω για λογαριασμό της Ελλάδας στην τράπεζα ένα 600άρι. Εσένα δεν μπορώ να σου βάλω τίποτα. Χαστούκια, κλοτσιές μπορεί να σε φουσκώσω. Πες μου αν είναι τώρα για σένα να σηκωθώ». Αυτά έλεγε ο Σώρρας, δίχως ενδοιασμό αλλά με άπειρο εκνευρισμό και ύφος τραμπούκου, εναντίον του δημοσιογράφου Αντώνη Σρόιτερ σε τηλεοπτική συνέντευξη. Τότε όποιος είχε ακόμη και την παραμικρή αμφιβολία για το ποιόν του χαρακτήρα του «αρχηγού» είδε το πραγματικό του πρόσωπο.

Ο τρισεκατομμυριούχος που δεν μπόρεσε να βρει ούτε δέκα χιλιάδες ευρώ για να εξαγοράσει την ποινή του, ο «κροίσος» που δεχόταν συνδρομές και χρήματα από τους οπαδούς του αν και είχε αμύθητη περιουσία, πατούσε στα αρχαιοελληνικά αντανακλαστικά μιας κοινωνίας χτυπημένης από τα μνημόνια, ξερνώντας ρατσισμό. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις δηλώσεις περί ύβρεως στο ολυμπιακό πνεύμα από αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων τους οποίους αποκαλούσε υβρίδια και ζώα, τον «Εβραίο» Αλέξη Γρηγορόπουλο που ζει ακόμη, το «ψέμα του Πολυτεχνείου», τα «πουσταριά», τις «κατσαρίδες» Εβραίους και πολλά ακόμη.

 

documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί