69χρονος ζητά από τη Δικαιοσύνη να του αφαιρεθούν νομικά είκοσι χρόνια!

Μπορεί η είδηση να δείχνει περίεργη, όμως το αίτημα του Εμίλε Ρέτελμπαντ είναι πέρα για πέρα σοβαρό, καθώς ο Ολλανδός κατέθεσε συγκεκριμένα επιχειρήματα προς τις δικαστικές αρχές, ενώ δηλώνει έτοιμος να απαρνηθεί ακόμη και τη σύνταξή του.

«Ζούμε σε μια εποχή όπου μπορείς να αλλάξεις το όνομά σου και το φύλο σου. Γιατί να μην μπορώ να αποφασίσω τη δική μου ηλικία;» δηλώνει ο 69χρονος προσθέτοντας ότι «αισθάνομαι νέος, τά’χω τετρακόσια και θέλω αυτό να αναγνωριστεί νομικώς διότι αισθάνομαι ότι η ηλικία μου με κακοποιεί, με τραυματίζει και με κάνει να υφίσταμαι διακρίσεις».

Ο Ρέτελμπαντ θέλει να αλλάξει η ημερομηνία γέννησής του στο διαβατήριό του από 11 Μαρτίου του 1949 σε 11 Μαρτίου του 1969 με το δικαστήριο του Άρνεμ να καλείται να λάβει απόφαση τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Παράλληλα, ο, προσωπικός γυμναστής στο επάγγελμα, επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τους γιατρούς του,  έχει σώμα 45χρονου.

Μάλιστα δήλωσε ότι θα απαρνηθεί την σύνταξή του, αν αλλάξει η ημερομηνία γέννησής του.

Η ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad γράφει ότι το δικαστήριο του Άρνεμ φάνηκε επιφυλακτικό απέναντι στην πρωτόγνωρη αυτή υπόθεση και επισήμανε ότι δεν υπάρχει νομικός μηχανισμός που να επιτρέπει σε κάποιον να αλλάξει την ημερομηνία γέννησής του.

Όμως ο Ράτελμπαντ επιχειρηματολόγησε και πάλι ότι αισθάνεται ότι υφίσταται διακρίσεις λόγω της ηλικίας του και ότι αυτή επηρεάζει τις ευκαιρίες που έχει στον τομέα της απασχόλησης, αλλά και τις επιτυχίες του στην εφαρμογή γνωριμιών Tinder.

«Ως 69χρονος έχω περιορισμένες δυνατότητες. Αν είμαι 49, μπορώ να αγοράσω καινούργιο σπίτι, να οδηγήσω άλλο αυτοκίνητο. Μπορώ να κάνω περισσότερη δουλειά» τονίζει και προσθέτει «Όταν είμαι στο Tinder και λέω ότι είμαι 69, δεν παίρνω καμία απάντηση. Αν είμαι 49, με το πρόσωπο που διαθέτω, θα είμαι σε πλεονεκτική θέση».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Ρέτελμπαντ επισημαίνει «η υπόθεση αυτή είναι πρωτόγνωρη, δεν υπάρχει νομικό προηγούμενο. Οι πιθανότητες επιτυχίας είναι ελάχιστες, αλλά ελπίζουμε ότι η νομοθεσία θα αλλάξει εν καιρώ».

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί