Τάνκερ συγκρούστηκε με φρεγάτα του ΝΑΤΟ και βυθίζεται – 7 τραυματίες (Φωτο)

Ενα νορβηγικό πλοίο του ΝΑΤΟ υπέστη σοβαρές ζημιές και κατά πληροφορίες αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο βύθισης, αφού συγκρούστηκε με πετρελαιοφόρο σημαίας Μάλτας στη Βόρεια Θάλασσα, ανοικτά της Νορβηγιάς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των νορβηγικών ΜΜΕ, η φρεγάτα κινδυνεύει να βυθιστεί, αφού υπέστη σοβαρές ζημιές. Το δεξαμενόπλοιο είναι άθικτο.

Τα 137 μέλη του πληρώματος της νορβηγικής φρεγάτας την εκκένωσαν αμέσως μετά τη σύγκρουση και επτά από αυτούς έχουν μεταφερθεί ελαφρά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

«Οι ένοπλες δυνάμεις επανεξετάζουν τώρα όλα τα διαθέσιμα μέσα στην περιοχή για να βοηθήσουν το KNM Helge Ingstad (το κατεστραμμένο πολεμικό πλοίο)», δήλωσε ο Αντισυνταγματάρχης Ivar Moen στην AFP.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marine Traffic, το πετρελαιοφόρο Sola τωμ 62.000 τόνων συνεχίζει το ταξίδι του από τη Νορβηγία με τελικό προορισμό τη βορειοανατολική Αγγλία.

Ωστόσο, άλλες αναφορές υποστηρίζουν ότι παρά το γεγονός ότι υπέστη μόνο επιφανειακές ζημιές, το δεξαμενόπλοιο βρίσκεται τώρα αγκυροβολημένο και περιμένει να εισέλθει σε νορβηγικό λιμάνι.

iefimerida.gr 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί