Καταιγιστικές εξελίξεις στο δήμο Χερσονήσου: Παραιτήσεις μετά τη βιομηχανία παράνομων αποφάσεων!

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στο δήμο Χερσονήσου, καθώς ένας αντιδήμαρχος έχει παραιτηθεί και υπάρχουν πληροφορίες και για άλλες παραιτήσεις αντιδημάρχων ή άλλων στελεχών, μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο τη νύχτα της Τρίτης περί παράνομων διαδικασιών, βιομηχανίας απευθείας αναθέσεων και “στήσιμο” εξωδικαστικών συμβιβασμών, με στόχο να πληρώνονται παράνομες δαπάνες! Ήδη από χθες βράδυ παραιτήθηκε ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Κωνσταντίνος Παρλαμάς, αφού προηγουμένως είχε αποφύγει να προεδρεύσει στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία πήρε αποφάσεις για σειρά θεωρούμενων παράνομων αναθέσεων και εκταμιεύσεων.

Δείτε επίσης:

Νέα υπόθεση με βιομηχανία απευθείας αναθέσεων του αντιδημάρχου Χερσονήσου- Όλες οι αποφάσεις έχουν κριθεί παράνομες από την Αποκεντρωμένη

Δήμος Χερσονήσου: Απευθείας αναθέσεις 260.000 ευρώ σε μια μέρα, με απόφαση και υπογραφή ενός αντιδημάρχου! (έγγραφα)

Σφοδρή καταγγελία Λουλουδάκη για τον αντιδήμαρχο Χερσονήσου και τις απευθείας αναθέσεις

 

Το εκρηκτικό κλίμα είχε διαφανεί από τη θυελλώδη συνεδρίαση της Τρίτης, όταν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν τη δημοτική αρχή για σειρά παράνομων αναθέσεων και στήσιμο εξωδικαστικών συμβιβασμών για να διασφαλίζεται η πληρωμή διαφόρων τιμολογίων, που ήδη η Αποκεντρωμένη είχε απορρίψει ως μη σύννομες, γεγονός μάλιστα που η δημοτική αρχή απέκρυψε από το δημοτικό συμβούλιο!

Μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Λουλουδάκης είχε επισημάνει στις σοβαρές ποινικές και αστικές ευθύνες  των συμβούλων της πλειοψηφίας ειδικά για το θέμα των εξωδικαστικών συμβιβασμών, ενώ έκανε λόγο για εκβιασμούς συμβούλων της πλειοψηφίας από τη δημοτική αρχή, προκειμένου να στηρίξουν παράνομες – και με συνέπειες για τους ίδιους- αποφάσεις.

Ακόμα η παράταξη των “Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον Χερσονήσου” αλλά και σύμβουλοι της παράταξης του Γ. Σέγκου, ζήτησαν να σταλούν οι υποθέσεις στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις παρανομιών.

Σημειώνεται ότι στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία αρνήθηκε να προεδρεύσει ο παρατηθείς αντιδήμαρχος κ. Παρλαμάς, είχε προεδρεύει ο κ. Σέγκος, που είναι αντιπρόεδρος, συναντώντας όμως και τις αντιδράσεις συμβούλων του, που ζήτησαν να πάνε οι υποθέσεις στους Επιθεωρητές.

Νέος αντιδήμαρχος αλλά και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ανέλαβε πριν λίγο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χερσονήσου, Εμμ. Αργυράκης, ενώ πρόεδρος στη δημοτική επιχείρηση τοποθετείται ο Γιάννης Ρουσσάκης.

Μέχρι και αυτή την ώρα οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και γίνεται προσπάθεια να μην υπάρξουν τελικά άλλες παραιτήσεις!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί