Δίκη Χρυσής Αυγής: Ικανοποίηση Μ. Καλογήρου και Πολιτικής Αγωγής από τις ενέργειες του Εφετείου

Το δικαστήριο το οποίο έχει ως κύριο τόπο διεξαγωγής της δίκης την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών, ανακοίνωσε ήδη την αύξηση των συνεδριάσεων σε 14 για τον μήνα Νοέμβριο και 12 για τον Δεκέμβριο, ενώ αναμένεται να αυξηθούν έτι περαιτέρω τον προσεχή Ιανουάριο.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου για τις ενέργειες του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, με το οποίο βρίσκεται σε θεσμική συνεργασία, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και να επιταχυνθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα δεσμεύεται στη συνέχιση λήψης των αναγκαίων πρωτοβουλιών εντός του πλαισίου των δικών του αρμοδιοτήτων.

Το δικαστήριο το οποίο έχει ως κύριο τόπο διεξαγωγής της δίκης την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών, ανακοίνωσε ήδη την αύξηση των συνεδριάσεων σε 14 για τον μήνα Νοέμβριο και 12 για τον Δεκέμβριο, ενώ αναμένεται να αυξηθούν έτι περαιτέρω τον προσεχή Ιανουάριο. Ακόμη, σε σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου, αναφέρεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου έχει ήδη δημόσια δηλώσει, αναφορικά με τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής, «πως μετά την αξιοποίηση της δυνατότητας συνεδριάσεων στο Εφετείο της Αθήνας, σταθερά αναζητούνται περιθώρια περαιτέρω συμβολής της διοίκησης στην επιτάχυνση της δίκης με τήρηση των προβλεπόμενων νόμιμων διαδικασιών».

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, πρόεδρο Εφετών Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο είχε σήμερα αντιπροσωπεία των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις για την επιτάχυνση της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους, ο κ. Σταμαδιάνος δεσμεύθηκε για την ικανοποίηση αιτημάτων που ήδη έχει υποβάλει η Πολιτική Αγωγή, επιβεβαιώνοντας όσα αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης. Έτσι τα μέλη της σύνθεσης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απαλλάσσονται από τον Ιανουάριο και μέχρι τη λήξη της δίκης, από κάθε άλλη υπηρεσία. Επίσης η διεξαγωγή της δίκης θα γίνεται κατά κανόνα κυρίως στο Εφετείο αντί του Κορυδαλλού με προοπτική την πλήρη και αποκλειστική διεξαγωγή της στην αίθουσα τελετών του Εφετείου. Τέλος θα προσδιορίζονται δικάσιμοι που θα υπερβαίνουν τις 15 το μήνα, από τις οποίες σε πρώτη φάση μόνο οι 3 ή 4 θα διεξάγονται στον Κορυδαλλό.

Σε γραπτή δήλωσή της η Πολιτική Αγωγή μεταξύ άλλων αναφέρει: «Αναμφισβήτητα οι εξαγγελίες είναι θετικές και ανταποκρίνονται στα αιτήματα επιτάχυνσης και ποιοτικής διεξαγωγής της δίκης. Προσδοκούμε στην υλοποίησή τους, στην οποία και θα συμβάλουμε. Το αίτημα αποκλειστικής διεξαγωγής της δίκης στο Εφετείο και λήξης επιτέλους των συνεδριάσεων στον Κορυδαλλό το συντομότερο δυνατό παραμένει εκκρεμές». Οι συνήγοροι τονίζουν επίσης ότι δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη ο υπουργός Δικαιοσύνης στο αίτημά τους για συνάντηση που του έχουν υποβάλει εδώ και έναν μήνα.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί