Ξήλωσαν κύκλωμα που έφτιαχνε και διακινούσε αναβολικά

Τέλος στην δράση διεθνούς συμμορίας που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παρασκευή στην Κρήτη αναβολικών ουσιών και στην συνέχεια διακινούσε συνήθως με κούριερ σε «χρήστες» -ακόμη κι αθλητές- τόσο στη χώρα μας όσο και σε Κύπρο, Πολωνία και Γερμανία, εξάρθρωσαν χθες οι αστυνομικοί της Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Σε επιχείρηση που έγινε χθες σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, συνελήφθησαν ως μέλη της έντεκα ημεδαποί (δέκα άνδρες και μία γυναίκα) μεταξύ των οποίων και ο «αρχηγός» της οργάνωσης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νοθείας τροφίμων, της έκθεσης σε κίνδυνο, τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τα όπλα και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και με αυτή σήμερα οδηγήθηκαν στις Εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών οι συλληφθέντες ειδικευόταν στην κατ’ επάγγελμα παρασκευή, αποθήκευση, εμπορία, διακίνηση, προμήθεια και χορήγηση παράνομων και απαγορευμένων αναβολικών ουσιών, επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία. Παράλληλα, διακινούσαν και εμπορεύονταν παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία χορηγούνται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από αναβολικές ουσίες.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης προσδιορίζεται χρονικά τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο. Ο «αρχηγός» της οργάνωσης, είχε αναλάβει την εισαγωγή από το εξωτερικό (Κίνα, Πολωνία), έτοιμων αναβολικών σκευασμάτων και πρώτων υλών, ενώ στη συνέχεια σε παράνομο παρασκευαστήριο που είχε στην Κρήτη, χρησιμοποιώντας ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό, παρασκεύαζε αναβολικά.

Ακολούθως, με αυτά προμήθευε τα λοιπά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την περαιτέρω διακίνηση, εμπορία και χορήγησή τους στους «τελικούς χρήστες», μεταξύ των οποίων και αθλητές, ενώ η διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων πραγματοποιούνταν κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και οχημάτων των μελών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και σε λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 141.639 αναβολικά (δισκία, φιαλίδια, αμπούλες, σύριγγες), 301 ηρεμιστικά χάπια και 40 ναρκωτικά χάπια (MDMA), 155.499 ευρώ και 136 δολάρια ΗΠΑ και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων.

 

efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί