ΟΗΕ: Περισσότεροι από 2.000 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο από τον Ιανουάριο

Περισσότεροι από 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Ιανουάριο στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο για να φθάσουν στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ, διευκρινίζοντας πως περισσότεροι από τους μισούς έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να φθάσουν στην Ιταλία.

«Περίπου 105.000 αιτούντες άσυλο και μετανάστες έχουν φθάσει στην Ευρώπη μέχρι σήμερα φέτος και ο αριθμός των ζωών που χάθηκαν στη Μεσόγειο ξεπέρασε τις 2.000», δήλωσε εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR), ο Τσάρλι Γιάξλεϊ, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Οι αριθμοί είναι ωστόσο μειωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ο Τζόελ Μίλμαν, εξήγησε πως «είναι το πέμπτο έτος στη σειρά» που ξεπερνιέται το όριο των 100.000 προσφύγων και μεταναστών.

Όμως, πρόσθεσε, φέτος το όριο αυτό συμπληρώθηκε πολύ αργότερα απ΄ό,τι τα προηγούμενα χρόνια: συγκριτικά, ο αριθμός αυτός είχε συμπληρωθεί τον Ιούλιο πέρυσι.

Η Ισπανία έγινε φέτος ο κύριος προορισμός των μεταναστών και των προσφύγων, με περισσότερες από 49.000 αφίξεις διά θαλάσσης και ακολουθούν η Ελλάδα (περισσότερες από 27.700 αφίξεις) και η Ιταλία (περισσότερες από 22.160 αφίξεις).

Περισσότεροι από τους μισούς θανάτους σημειώθηκαν στην προσπάθεια των μεταναστών και των προσφύγων να φθάσουν στην Ιταλία (περισσότεροι από 1.260 θάνατοι).

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί