Ο γιατρός που έδωσε μάχη κατά της πολιτικής Λοβέρδου στην Κρήτη, επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Σε μία ιδιαίτερα έντονη συνεδρίαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) το απόγευμα της Δευτέρας, 15 από τα 25 μέλη του ΚΔΣ της οργάνωσης, κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΕΕΣ Νικόλαου Οικονομόπουλου.

Όταν κατατέθηκε η πρότασης μομφής, ο Νικόλαος Οικονομόπουλος αποχώρησε ενοχλημένος από τη συνεδρίαση του ΚΔΣ στη διάρκεια της οποίας ο κ. Ν. Οικονομόπουλος καθαιρέθηκε από τη θέση του προέδρου κατά πλειοψηφία (14 υπέρ της μομφής – 1 κατά – 4 λευκά).

Καθήκοντα προέδρου ανέλαβε ο γιατρός και πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ της Ιεράπετρας Ανδρέας Μαμαντόπουλος, στου οποίου το πρόσωπο αναγνωρίζεται το έργο στο τμήμα του Ερυθρού Σταυρού της Ιεράπετρας και τον Σύλλογο Φϊλων Νοσοκομείου.

Η πώληση του “Ντυνάν”

Ο κ. Μαμαντόπουλος ήδη από τον Οκτώβριο του 2014, είχε καταγγείλει τις διαδικασίες οι οποίες ακολουθήθηκαν για την πώληση του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», τονίζοντας τότε πως κάποιοι είχαν βάλει στο μάτι την περιουσία του Ερυθρού Σταυρού.

Ο συνταξιούχος χειρουργός Ανδρέας Μαμαντόπουλος είναι ένα πρόσωπο αναγνωρισμένης δράσης και προσφοράς στην Ιεράπετρα και σε όλη την Κρήτη.

Είναι πρόεδρος του Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Ιεράπετρα και εργάστηκε για χρόνια ως χειρουργός στο νοσοκομείο της πόλης, πρωτοστατώντας στους αγώνες εναντίον της συνεχούς υποβάθμισής του, ειδικά μετά το σχέδιο των συγχωνεύσεων επί υπουργίας Λοβέρδου.

Λόγω των τεράστιων ελλείψεων στο νοσοκομείο, δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμα και σήμερα, μετά τη συνταξιοδότησή του, καλείται να συνδράμει σε περιπτώσεις δύσκολων χειρουργείων, βοηθώντας τους συμπολίτες του με όποιον τρόπο είναι εφικτός. Είναι δημιουργός και «ψυχή» του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου της πόλης, που λειτουργεί ήδη επί έναν χρόνο.

Το 2010 βραβεύτηκε ως Γεραπετρίτης της Χρονιάς για την εθελοντική του δράση, ενώ πριν από λίγες ημέρες το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα, με το οποίο στηρίζει την υποψηφιότητά του για την αμισθί θέση του προέδρου του Ερυθρού Σταυρού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί