Μητσοτάκης: Δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών ούτε πριν, ούτε μετά τις εκλογές

«Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες πιστεύουν ότι η χώρα πηγαίνει προς την λάθος κατεύθυνση και δεν έχουν άδικο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ.

Όπως είπε στο Σκοπιανό, η συμφωνία των Πρεσπών συσσωρεύει αρνητικά τετελεσμένα. Οσα προωθούνται για αναθεώρηση είναι χειρότερα και από την ίδια την συμφωνία των Πρεσπών. Τα Σκόπια εμπαίζουν πλέον την Ελλάδα ενώ στην Αθήνα η κοινή γνώμη παρακολουθεί τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ Κοτζιά και Καμμένου για μυστικά κονδύλια.

«Είναι πρωτοφανές η Δικαιοσύνη να διερευνά καταγγελίες δυο υπουργών εντός υπουργικού συμβουλίου», τόνισε και αναρωτήθηκε γιατί δεν δίνονται στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης Κοτζιά και τα πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία ούτε πριν, ούτε μετά τις εκλογές και εκτίμησε ότι ο ασφαλής τρόπος να μην κυρωθεί είναι να γίνουν προηγουμένως εκλογές.
Εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευτεί έναντι κάποιων «ωφελημάτων» να περάσει την συμφωνία πριν τις εκλογές.

Η οικονομία και η ασφάλεια

Η Ελλάδα δεν μπορεί να δανειστεί με κανονικά επιτόκια, τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ. Η χώρα συνεχίζει να μην έχει ανάπτυξη, να μην προσελκύει επενδύσεις και να υπερφορολογεί. Υποχωρεί διαρκώς στις κατατάξεις διεθνών οργανισμών. «Κάποιοι εντός και εκτός Ελλάδος έχουν το θράσος να λένε ότι πάνε καλά τα πράγματα. Είναι οι ίδιοι που είχαν το θράσος να πανηγυρίσουν το τέλος των Μνημονίων».

Τα επιδόματα δεν φτάνουν, η χώρα διψά για ανάπτυξη, τόνισε. Στάθηκε δε στα προβλήματα ασφάλειας και τα φαινόμενα άλωσης πανεπιστημιακών χώρων. «Τα πανεπιστήμιά μας είναι ο καθρέπτης μιας χώρας σε απόλυτη παρακμή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για πολιτικές διώξεις με σκοπιμότητα τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να καθυστερήσει την έρευνα για το Μάτι.

Σκάνδαλα

Ο αρχηγός της ΝΔ μίλησε για σκάνδαλα της κυβέρνησης που έρχονται στην επιφάνεια. Μετά τις πωλήσεις βλημάτων στην Σαουδική Αραβία παρενέβη η Κομισιόν για να γλιτώσει η χώρα 700 εκατ. ευρώ που κάποιοι υπουργοί πήγαν να δωρίσουν στους παραχωρησιούχους του Ελευθέριος Βενιζέλος. Η OLAF ερευνά διασπάθιση κονδυλίων που κατευθύνονταν για τους πρόσφυγες, ενώ προ ημερών ο Χρ. Σπίρτζης άλλαξε εκ των υστέρων όρους διαγωνισμού για το Θριάσιο.

«ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δεν είναι τίποτα άλλο από μια κυβέρνηση σκανδάλων και οι Ελληνες το συνειδητοποιούν αυτό κάθε ημέρα και περισσότερο».

euro2day.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί