Φίλης από το Ηράκλειο: Συγκλίσεις, αλλά όχι άλλο ένα κόμμα του συστήματος, με τις παθογένειες του παρελθόντος (φωτο)

Ναι στις συμμαχίες και στις συνεργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είπε χθες βράδυ στην ομιλία του στο Ηράκλειο, στην εκδήλωση της οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ Άη Γιάννη, ο βουλευτής και πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προσπαθήσει να κάνει κομματική καταγραφή. Επιδιώκουμε τις συγκλίσεις, σημείωσε, με πρόσωπα ικανά και καθαρά και δυνάμεις που είναι πέρα από το κόμμα, στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Τέτοιες συμμαχίες και συνεργασίας, στην προγραμματική βάση, μπορούν να γίνουν με ανθρώπους από τον χώρο του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ, αφού όμως εκείνοι ξεκαθαρίσουν με ποιους θέλουν να πάνε και ποιους να αφήσουν, εννοώντας τα “φλερτ” της Φώφης Γεννηματά με τον Κ. Μητσοτάκη.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία δεν έχει ανάγκη από ένα νέο ΠΑΣΟΚ, από άλλο ένα κόμμα του συστήματος, που αναπαράγει τις παθογένειες του παρελθόντος.

“Η μεγάλη πλειοψηφία επιζητεί ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με κορμό την Αριστερά”, είπε μιλώντας στο Πολύκεντρο του δήμου Ηρακλείου, ο κ. Φίλης. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κερδίσει και πάλι την καρδιά των προοδευτικών ανθρώπων, αφού μιλήσει μαζί τους με ειλικρίνεια”.

“Δεν είναι η στιγμή για να προχωρήσουμε σε μια αναχρονιστική αναδόμηση”, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν θέλει, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει νέο ΠΑΣΟΚ. “Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν συζητάμε με ανθρώπους από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ. Πρέπει να επιδιώκουμε συμμαχίες, να δημιουργούμε προϋποθέσεις για δημοκρατικές συνεργασίες.

Ο κ. Φίλης μίλησε για την εμπειρία της επιτροπείας των “δανειστών”, σημειώνοντας ότι αυτοί ήταν που επέβαλαν το τρίτο πρόγραμμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. “Δεν ήταν δικό μας αυτό το πρόγραμμα, ήταν των δανειστών”, τόνισε.

Μίλησε επίσης για τον κίνδυνο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο, χαρακτηρίζοντας το φαινόμενο σαν ένα “ιό που διαδίδεται σε όλο τον κόσμο” και θυμίζει τη δεκαετία του 1930.

Δείτε επίσης: Η παρουσία με σημασία του Η. Λυγερού και η “πρώτη” του Μ. Αλιφιεράκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης από το image services

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί