Στην τελετή βράβευσης των διακριθέντων μαθητών από τη Μαθηματική Εταιρεία ο Μ. Θραψανιώτης

Χαιρετισμός του Βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη  στην τελετή βράβευσης των διακριθέντων μαθητών από τη Μαθηματική Εταιρεία:

          

Αγαπητοί  μαθητές,

 

κύριε  Πρόεδρε του παραρτήματος Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.


        Θέλω να ευχαριστήσω  θερμά για την ιδιαίτερα τιμητική  πρόσκληση στην σημερινή εκδήλωση η οποία όπως αναφέρετε, έχει επετειακό   χαρακτήρα, καθ’ όσον το 2018 έχει χαρακτηριστεί « έτος  μαθηματικών», αφού η ΕΜΕ συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυση της.

 

Κυρίες και κύριοι,

 

Αποτελεί   ιδιαίτερη τιμή και χαρά να παραβρίσκομαι στην σημερινή εκδήλωση.

Σε μια εκδήλωση  αφιερωμένη στην επιστήμη των μαθηματικών, με τιμώμενα πρόσωπα τους μαθητές  του σήμερα και μελλοντικούς επιστήμονες από τους οποίους προσδοκούμε ένα καλύτερο μέλλον για την  χώρας μας.

     Είναι πολύ σημαντικό  και αισιόδοξο ότι 81 μαθητές, ένας αρκετά ικανοποιητικός  αριθμός, βραβεύονται σήμερα, γιατί διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς μαθηματικών. Το σημερινό βραβείο αποτελεί επιστέγασμα της προσπάθειας  που κατέβαλαν, ταυτόχρονα όμως και δέσμευση για καλύτερες επιδόσεις.

    

Μια συνεχής άμιλλα με την γνώση  στον δρόμο που χάραξαν οι αρχαίοι αλλά και σύγχρονοι Έλληνες μαθηματικοί. Από  τον Πυθαγόρα, τον Αρχιμήδη, τον Ευκλείδη ως τους σύγχρονους, τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή  και τον πρόσφατα διακριθέντα Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, που από εδώ και στο εξής το όνομα του θα φέρει  ο Παλλασιθιώτικος Μαθηματικός διαγωνισμός.

    

Στο σημερινό αποτέλεσμα συνέβαλαν πολλοί.

 

    Πρώτα απ’ όλα τα εύσημα ανήκουν σε σας τους ίδιους  τους μαθητές, στους δασκάλους σας με την ευρεία έννοια και στους γονείς σας, ο καθένας με το ανάλογο μερίδιο στην επιτυχία.

    

   Επιτρέψτε μου να επισημάνω το γεγονός  ότι αυτή η προσπάθεια είναι αποτέλεσμα της δημόσιας εκπαίδευσης και το αναφέρω γιατί  το δημόσιο σχολείο, παρ όλη τη βαθειά οικονομική κρίση της ελληνικής κοινωνίας, παρ  όλες τις αδυναμίες και ελλείψεις που υπάρχουν, δίνει την ευκαιρία σε όλους, είτε έχουν την οικονομική  δυνατότητα είτε όχι, να έχουν πρόσβαση στην γνώση. Βοηθά να αναδειχθούν αξίες και ταλέντα που σε διαφορετικές καταστάσεις  μπορεί να χαθούν.

     

        Θέλω να κλείσω δίνοντας ένα τόνο ελπίδας μα  και αισιοδοξίας.

Ένα εκπαιδευτικό σύστημα που μπορεί να  παράγει τέτοια αποτελέσματα, ένας τόπος που έχει  τόσους άξιους μαθητές να διακρίνονται στα μαθηματικά,  είναι σίγουρο ότι θα πάει μπροστά, δεν θα χαθεί.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί