Πηγές ΥΠΕΞ για Εργτογάν: Σεβασμός του διεθνούς δικαίου, ο μόνος δρόμος για σταθερότητα

Απάντηση στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν περί εκμετάλλευσης αποθεμάτων αερίου στο Αιγαίο δίνουν διπλωματικές πηγές του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. “Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε από τις επιθετικές ρητορικές εξάρσεις της Τουρκίας”, αναφέρουν.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του προέδρου Ερντογάν και του Υπουργού Αμύνης της Τουρκίας περί Αιγαίου, διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι “ο μόνος δρόμος για την σταθερότητα στην περιοχή είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, που πρεσβεύει η Ελλάδα”.

“Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε από τις επιθετικές ρητορικές εξάρσεις της Τουρκίας”

Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την εκμετάλλευση αποθεμάτων αερίου στα τουρκικά ύδατα και στα ύδατα της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» στην ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας σε τελετή για την παράδοση του πολεμικού πλοίου TCG Burgazada, του τρίτου πολεμικού πλοίου τύπου φρεγάτας που κατασκευάστηκε από την Τουρκία στο πλαίσιο του μεγάλου προγράμματος στρατιωτικών εξοπλισμών Milgem, ο Ερντογάν είπε πως “οι χώρες που νομίζουν ότι μπορούν να επιχειρούν στην ανατολική Μεσόγειο ή στο Αιγαίο χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας κάνουν λάθος”.

“Δεν θα δεχθούμε προσπάθειες απόσπασης φυσικών πόρων στη χώρα μας, την Κύπρο ή στην ανατολική Μεσόγειο”, είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

 

news247.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί