Οι αντιφασίστες έδιωξαν τους ακροδεξιούς από το Λίβερπουλ

Οι ακροδεξιοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους να «παρελάσουν» στο Λίβερπουλ, καθώς εκδιώχθηκαν από αντιφασίστες διαδηλωτές που τους περίμεναν κατά την άφιξή τους στην πόλη.

Μια ομάδα ακροδεξιών αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα σχέδιά της να «παρελάσει» στο Λίβερπουλ, καθώς υπερφαλλαγγίστηκαν αριθμητικά από αντιφασίστες διαδηλωτές, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος της πόλης, Τζο Άντερσον, ο οποίος καταδίκασε επιπλέον τη «φασιστική συμμορία» για βανδαλισμούς σε μνημείο για την προσφυγιά.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα διαδηλωτών που αυτοαποκαλούνται «Πατριώτες της Πρώτης Γραμμής στα Βορειοδυτικά» (North West Frontline Patriots) βρέθηκαν αντιμέτωποι με εκατοντάδες αντιφασίστες διαδηλωτές που συντονίστηκαν από διάφορες συλλογικότητες (ανάμεσά τους οι Merseyside Together και οι Unite Against Fascism)  κατά την άφιξή τους στο Λίβερπουλ το πρωί του Σαββάτου 3/11.

Η αστυνομία δεν έδωσε αριθμητικά στοιχεία, αλλά στο σχετικό βίντεο εμφανίζονται ελάχιστοι ακροδεξιοί που δεν προλαβαίνουν να βγουν από το σταθμό – παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, που θα τους συνόδευε στην πορεία που ήθελαν να πραγματοποιήσουν  – καθώς απέξω υπάρχουν πάρα πολλοί διαδηλωτές που τους φωνάζουν «νο πασαράν» και κρατούν πλακάτ που γράφουν «όχι στον ρατσισμό».  Οι λιγοστοί φασίστες επιστρέφουν στο σταθμό εντός ολίγων δευτερολέπτων.

«Ειρηνικοί διαδηλωτές έδιωξαν τους  φασίστες από τους δρόμους μας», είπε ο Τζο Αντερσον, που εκλέγεται με τους Εργατικούς, προσθέτοντας πως οι φασίστες «δεν είναι ευπρόσδεκτοι σε αυτή την πόλη»

https://twitter.com/mayor_anderson/status/1058716203609407489?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Πληροφορίες από τον Guardian

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί