Απειλές από τον Τούρκο ΥΕΘΑ: Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ οι συνομιλητές μας να παραβιάσουν τα συμφέροντα στη «γαλάζια πατρίδα μας»

Mετά τον Ερντογάν και τις προκλητικές του δηλώσεις για την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο ήρθε και πάλι η σειρά του Τούρκου υπουργού Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να προκαλέσει ένταση καθώς σε ομιλία του τόνισε ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει ποτέ, οι συνομιλητές της να παραβιάσουν το δίκαιο, τα ιστορικά δικαιώματα και τα συμφέροντά της χώρας στη θάλασσα της, στη «γαλάζια πατρίδα της’».

Δείτε: Ο Ερντογάν απειλεί: Δεν θα μας αποσπάσουν φυσικούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο

Ο Χουλουσί Ακάρ στην ομιλία του φρόντισε να στείλει μήνυμα τονίζοντας ότι “παρά τη θετική, ειρηνική και εποικοδομητική στάση μας, οι εφαρμογές οι οποίες περιορίζουν τα δικαιώματά μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο αυξάνουν την ένταση στην περιοχή. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας και οι ναυτικές δυνάμεις μας, όλοι μας, δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν αυτές οι προβοκάτσιες. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι θα κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα και δικαιώματά μας. Σε αυτό το πλαίσιο το Μπαρμπαρός και ο Πορθητής μας θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στις περιοχές θαλάσσιας αρμοδιότητας μας με τη συνοδεία των πολεμικών μας δυνάμεων. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ οι συνομιλητές μας να παραβιάσουν το δίκαιο, τα ιστορικά δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη θάλασσα μας , στη ‘γαλάζια πατρίδα μας’ . Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν έχει καμία τύχη επιτυχίας κάποιο σχέδιο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο στο οποίο δεν συμμετέχει η Τουρκία και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

 

enikos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί