Ιερά… δόντια και οστά, άφθαρτα χέρια και άλλες καταστάσεις μεσαίωνα και πάλι στο Ηράκλειο…

“Τμήμα του Αρράφου Χιτώνος του Κυρίου Ιησού Χριστού, τμήμα του Τιμίου Ξύλου και τμήμα των Ιερών Λειψάνων των Αγίων  και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους”, μεταφέρονται σήμερα στο Ηράκλειο, λέει η ειδησεογραφία. Και θα εκτίθενται για προσκύνημα στον Άγιο Δημήτριο Κατσαμπά.

Μια ακόμα ιστορία που θυμίζει έντονα μεσαίωνα, θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες στο Ηράκλειο. Λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (;), τμήμα του χιτώνα του Χριστού και τμήμα του τιμίου ξύλου, θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν οι πιστοί…

Κάποιοι μοναχοί στον Άγιο Όρος, δηλαδή, περιφέρουν ανά τη χώρα αντικείμενα που θεωρούν ότι είναι άγια λείψανα και τμήματα από τη θυσία του Ιησού (πόσα τμήματα υπάρχουν πια από τα λείψανα και τα ιερά αντικείμενα, 2.000 χρόνια μετά…).

Πριν λίγους μήνες θα θυμάστε που σε μια ανάλογη έκφραση μεσαίωνα, στο Ηράκλειο έκλειναν δρόμοι έξω από εκκλησίες για να προσκυνήσουν οι πιστοί το “άφθαρτο χέρι” της Μαρίας της Μαγδαληνής!

Μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο πολύ σύντομα να μας φέρουν και τα “Ιερά δόντια της Αγίας Μάρτυρος Απολλωνίας”!

Το δόντι της Αγίας Απολλωνίας στο θησαυρό του Καθεδρικού ναού της πόλης Rab, στη Κροατία

Πρωτότυπη λειψανοθήκη με την κάτω γνάθο της Αγίας Μάρτυρος Απολλωνίας. Επισκοπικό Μουσείο του Καθεδρικού του Μπρίντιζι, Ιταλία.

Καταστάσεις μεσαίωνα για αφελείς. Από διάφορους που πατούν ακριβώς στο θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων, που θέλουν να εναποθέτουν ελπίδες. Γιατί τον άνθρωπο κρατά ζωντανό η ελπίδα…

Αυτές ακριβώς τις καταστάσεις, την αναζήτηση ελπίδας, το θρησκευτικό συναίσθημα, την εναπόθεση της λύσης των προβλημάτων στο Θείο, εκμεταλλεύονται κάποιοι ακόμα και για να πλουτίζουν… Στο Ηράκλειο έχουμε και ιδιώτες που ασκούν τέτοιο επάγγελμα, εκμεταλλευόμενοι τη θρησκοληψία κάποιων ανθρώπων…

Άλλο η πίστη του καθενός, απόλυτα σεβαστό και αποδεκτό συναίσθημα, άλλο οι θεομπαίχτες και ο φονταμενταλισμός…

 

Δείτε επίσης

Καταστάσεις μεσαίωνα για αφελείς στο Ηράκλειο: Η γυναίκα που είδε… όραμα και πλούτισε και το “άφθαρτο χέρι” που περιοδεύει στην πόλη! (φωτο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί