Οι ολονύχτιες κρίσεις στην ΕΛΑΣ και ο επιτελικός ρόλος των 3 Κρητικών στρατηγών

Μέχρι τα ξημερώματα συνεχίστηκαν οι έκτακτες κρίσεις στην ΕΛΑΣ, με την αποστρατεία 27 αστυνομικών διευθυντών, ενώ οι Κρητικοί στρατηγοί έχουν πλέον καίριο ρόλο στην ιεραρχία της αστυνομίας. Εκτός από τον αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, που όπως γράψαμε τοποθετήθηκε υπαρχηγός, ο προαχθείς σε αντιστράτηγο, Ανδρέας Δασκαλάκης, τοποθετείται ως προϊστάμενος στο Επιτελείο του αρχηγείου, θέση στην οποία μέχρι τώρα υπηρετούσε ο κ. Καραμαλάκης. Τρίτος Κρητικός στρατηγός ο υποστράτηγος Κώστας Λαγουδάκης, που προήχθη από ταξίαρχος και παραμένει γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης.

Αναλυτικά οι κρίσεις και τοποθετήσεις μέχρι τώρα

Με δύο χαρακτηριστικές μετακινήσεις έγιναν οι τοποθετήσεις των υποστρατήγων της ΕΛ.ΑΣ, με απόφαση του Αρχηγού αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, στο πλαίσιο των έκτακτων κρίσεων.

Πρόκειται για τους διευθυντές Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, Γιώργου Ψωμά και Αβραάμ Αϊβαζίδη, οι οποίοι τοποθετουνται ως βοηθοί ΓΑΔΑ και ΓΑΔΘ αντίστοιχα.

Στην θέση του Αττικάρχη τοποθετείται ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής, υποστράτηγος Ανδρέας Βασιλόπουλος.

Αναλυτικά οι υπόλοιποι υποστράτηγοι τοποθετούνται ως εξής:

Σκούμας Κωνσταντίνος στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.

Λαγουδάκης Κωνσταντίνος στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.

Μενεξίδης Νικόλαος στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.

Δομζαρίδης Φώτιος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.

Ζησιμόπουλος Νικόλαος, από Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας στη Δ/νση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ως Διευθυντής.

Κορδολαίμης Παναγιώτης στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Διευθυντής.

Βολυράκης Στυλιανός στο Επιτελικό Γραφείο Αρχηγού, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

Κρίκας Δημήτριος στην Υπηρεσία Προστασίας Προέδρου Δημοκρατίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

Σκανδάλης Αχιλλέας στον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Προϊστάμενος.

Τηλελής Γεώργιος, από Γραφείο Προϊσταμένου Επιτελείου/Α.Ε.Α. στην Αστυνομική Ακαδημία, ως Διοικητής.

Ντζιοβάρας Παναγιώτης στον Κλάδο Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Προϊστάμενος.

Πουρσανίδης Μιλτιάδης, από Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδος στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.

Μανιάτης Αναστάσιος στο Γραφείο Προϊσταμένου Επιτελείου/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, συνεχιζομένης αποσπάσεώς του στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Επιτελικού Σχεδιασμού/Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Κυριαζόπουλος Κωνσταντίνος στην Υπηρεσία Ασφάλειας Βουλής των Ελλήνων, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

Γιάννινας Γεώργιος στη Δ/νση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

Καστάνης Γεώργιος, από Δ/νση Δημόσιας Ασφάλειας/Α.Ε.Α. στον Κλάδο Ασφάλειας/Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος.

Στεφανόπουλος Κωνσταντίνος, από Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.

Νωρίτερα έγινε και η τοποθέτηση του νέου αντιστράτηγου Ανδρέα Δασκαλάκη, στην θέση του Προϊστάμενου Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι ταξίαρχοι

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις και των ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων προήχθησαν στον βαθμό του υποστρατήγου πέντε ταξίαρχοι, μεταξύ των οποίων και ο διευθυνντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Γεώργιος Γιάννινας, 44 κρίθηκαν διατηρητέοι, ενώ 17 αποστρατεύτηκαν.

Μεταξύ των αποστρατευθέντων, (μετά και την αποστρατεία του Αττικάρχη υποστράτηγου Χρ. Παπαζαφείρη), είναι και οι προϊστάμενοι αστυνομικών διευθύνσεων και άλλων νευραλγικών θέσεων της Αττικής, (πλην της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά). Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων αποστρατεύονται οι ταξίαρχοι Δημήτρης Στεργιόπουλος (Διευθυντής Αθηνών), Κων/νος Βουτσελάς (Βορειοανατολική Αττική ), Εμμανουήλ Λυδάκης (Νοτιοανατολική Αττική), Κων/νος Λουζιώτης (Διεύθυνση Αλλοδαπών) και δύο βοηθοί ΓΑΔΑ.

Ειδικότερα, το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστρατήγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου και τη συμμετοχή των αντιστρατήγων Μιχαήλ Καραμαλάκη και Ζαχαρούλας Τσιριγώτη, έκρινε προακτέους στο βαθμό του υποστρατήγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, τους κατωτέρω πέντε ταξιάρχους γενικών καθηκόντων:

1. Κωνσταντίνο Κυριαζόπουλο

2. Γεώργιο Γιάννινα

3. Γεώργιο Καστάνη

4. Αβραάμ Αϊβαζίδη

5. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο

Ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία εκρινε τους κατωτέρω 17 ταξιάρχους γενικών καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του υποστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από 30 ημέρες:

1. Ευάγγελο Φωτόπουλο

2. Κωνσταντίνο Καλύβα

3. Παναγιώτα Χαρώνη

4. Δημήτριο Στεργιώπουλο

5. Κωνσταντίνο Βουτσελά

6. Γεώργιο Νικολιδάκη

7. Εμμανουήλ Λυδάκη

8. Ιωάννη Ματσούκα

9. Σπυρίδωνα Τσίρο

10. Θωμά Φεύγα

11. Κωνσταντίνο Λουζιώτη

12. Ηλία Ντόντη

13. Δημήτριο Γατσούνια

14. Αθανάσιο Μπασιούκα

15. Θεολόγο Τσακίρη

16. Δήμο Λασπιά

17. Βασίλειο Καριανάκη

Οι αστυνομικοί διευθυντές

Είκοσι ένας αστυνομικοί διευθυντές προάγονται στο βαθμό του ταξίαρχου για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, ενώ 27 αποστρατεύθηκαν, στο πλαίσιο των κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία, από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αρχηγού αντιστρατήγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου και τη συμμετοχή των αντιστρατήγων Μιχαήλ Καραμαλάκη και Ζαχαρούλας Τσιριγώτη.¬

Κρίθηκαν προακτέοι στο βαθμό του Ταξιάρχου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, οι κατωτέρω είκοσι ένας (21) Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων:

1. Κρίκος Λουκάς

2. Παπαδόπουλος Λάμπρος

3. Δουρρβετάκης Εμμανουήλ

4. Οικονομίδης Κώστας

5. Μαχαιρίδης Μιλτιάδης

6. Διαμαντόπουλος Βασίλειος

7. Μαρτζακλής Απόστολος

8. Συριτούδης Πασχάλης

9. Μπαμπίλης Ανδρέας

10. Λάμπρου Κωνσταντίνος

11. Κάλλας Στυλιανός

12. Λαμπροπούλου Σοφία

13. Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

14. Συρογιάννης Χαράλαμπος

15. Μαντζιώκας Αστέριος

16. Δούβαλης Κωνσταντίνος

17. Παπαευθυμίου Δημήτριος

18. Σπανάκης Στυλιανός

19. Νίκου Πάρις

20. Τσούρας Βασίλειος

21. Κουτσιβίτης Κωνσταντίνος

Οι 27 αστυνομικοί διευθυντές, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του ταξιάρχου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από 30 ημέρες είναι οι:

1. Μαζαρακιώτης Χρήστος

2. Μπάρμπα Γεωργία

3. Ζαφείρη Ευθαλία

4. Παπαδάκος Γεώργιος

5. Πανώριος Τριαντάφυλλος

6. Μπουτσικούδης Κωνσταντίνος

7. Σταματελόπουλος Νικόλαος

8. Στεφάνου Ανδρέας

9. Γούλας Αθανάσιος

10. Σωτηρόπουλος Νικόλαος

11. Παπασηφάκης Γεώργιος

12. Σταματόπουλος Γεώργιος

13. Παπασωτηρίου Σωτήριος

14. Τρομπούκης Χρήστος

15. Σουρβίνος Γεώργιος

16. Μίχας Σταύρος

17. Λαλούσης Σίμος

18. Βασιλάκος Ιωάννης

19. Αμαραντίδης Ευθύμιος

20. Πράπας Αθανάσιος

21. Παπακωνσταντίνου Αθανάσιος

22. Κωνσταντόπουλος Νικόλαος

23. Βλαχάκης Αθανάσιος

24. Μουστάκας Εμμανουήλ

25. Παπαδόπουλος Κυριάκος

26. Αποστολόπουλος Ιωάννης

27. Όψιμος Θεόδωρος

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί