Διπλό φονικό της Κύπρου: Πήγαν στο δικαστήριο και επέστρεψαν στις φυλακές υπό την επήρεια ουσιών

Διοικητική έρευνα διέταξε ο Αρχηγός Αστυνομίας μετά τη διαπίστωση ότι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους στην υπόθεση του διπλού φονικού στον Στρόβολο, κατά την επιστροφή τους στις Κεντρικές Φυλακές βρέθηκαν θετικοί σε ναρκωτικές ουσίες.

Οι τρεις κατηγορούμενοι για τον διπλό φόνο (πλην της νεαρής κατηγορούμενης) προκάλεσαν τις υποψίες των δεσμοφυλάκων κατά την επιστροφή τους από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, επειδή διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν σε ευφορία. Υποβλήθηκαν σε έλεγχο ναρκωτικών και διαπιστώθηκε ότι και οι τρεις ήταν θετικοί. Οι Φυλακές εκτιμούν ότι η χρήση ναρκωτικών ενδεχομένως να έγινε κατά την παρουσία τους στο δικαστήριο και τη δικαστική διαδικασία που κράτησε για αρκετή ώρα.

Όπως αναφέρθηκε στον «Φιλελεύθερο», δεν είναι η πρώτη φορά που υπόδικοι φεύγουν «καθαροί» από τις φυλακές για να μεταβούν σε κάποιο δικαστήριο για να εμφανιστούν σε διαδικασία που εκκρεμεί εναντίον τους και να επιστρέφουν ενώ έκαναν χρήση ναρκωτικών. Στις φυλακές λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ώστε να μην φτάνουν κοντά τους ναρκωτικές ουσίες, ενώ στα δικαστήρια επιτρεπόταν στους υπόδικους να καταναλώνουν σάντουιτς ή σουβλάκια ή άλλα τρόφιμα με αποτέλεσμα κάποιοι να τους κρύβουν σ’ αυτά ναρκωτικά.

Πάντως, κατά την παραμονή των υποδίκων στον χώρο κράτησης στο δικαστήριο, αυτοί σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήρθαν σε επαφή με κανένα, ενώ υπάρχουν κάμερες που καταγράφουν κάθε κίνηση στα κελιά. Αν όντως η χρήση ναρκωτικών έγινε στον χώρο του δικαστηρίου, αυτό θα έλαβε χώρα ενώ ανέμεναν την ακρόαση της υπόθεσης.

Λόγω του συμβάντος αυτού, έχει απαγορευθεί από προχθές η προμήθεια σε υπόδικους ή κατάδικους τροφίμων και μόνο νερό θα τους χορηγείται.

Ο διορισμός ερευνώντα λειτουργού από τον Αρχηγό Αστυνομίας αποσκοπεί στο να διαπιστωθεί πού υπάρχουν κενά για να διορθωθούν και για να φανεί κατά πόσον οι τρεις προμηθεύτηκαν τα ναρκωτικά ενόσω βρίσκονταν στο δικαστήριο ή πριν εμφανιστούν σε αυτό.

philenews.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί