“Προϋποθέσεις ανοίγματος μιας νέας σελίδας ευημερίας και προόδου για την Κρήτη”

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, σχετικά με την Παγκρήτια σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε εχθές στο Ηράκλειο,  με τη συμμετοχή του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Πάνου Σκουρλέτη.

Δείτε: Σκουρλέτης από το Ηράκλειο: Δεν είμαστε της λογικής των χρισμάτων από την Αθήνα (φωτο)

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε εχθές, 31/10/2018, η Παγκρήτια σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Πάνου Σκουρλέτη.

Στη σύσκεψη αναπτύχτηκε ένας γόνιμος διάλογος και κατατέθηκαν οι απόψεις των στελεχών, μετά την κεντρική εισήγηση του γραμματέα της Κ.Ε, για το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί το κόμμα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το 2019.

Καταρχάς υπογραμμίστηκε η πεποίθησή του ΣΥΡΙΖΑ για μια μεγάλη αλλαγή πορείας της χώρας, στην μεταμνημονιακή εποχή.

Η προσπάθεια και ο αγώνας αυτός για αλλαγή πορείας που θα αποβαίνει υπέρ των δυνάμεων της εργασίας, των επαγγελματιών, των μειονεκτούντων, της νεολαίας, πρέπει για να είναι νικηφόρος να στηριχτεί από ένα ευρύ μέτωπο των δημοκρατικών, προοδευτικών δυνάμεων.

Η συμμαχία αυτή θα στέκεται απέναντι στις νεοφιλελεύθερες, νεοσυντηρητικές και ακροδεξιές πολιτικές ισοπέδωσης των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων, θα διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών, την προστασία του δημόσιου χώρου, του φυσικού περιβάλλοντος, θα ανακτά την αξιοπρέπεια των πολιτών και θα συμβάλλει στην προκοπή όλων και την κοινωνική συνοχή, με όρους ισοτιμίας και δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο αυτό, βρισκόμαστε σε ένα συνεχή, ειλικρινή διάλογο, με προοπτική συνάντησης και συνεργασίας με αυτές τις δυνάμεις και στην Κρήτη.

Οι αυτοδιοικητικές κινήσεις που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε διαδικασία ανοιχτών, θετικών συνομιλιών με τις δυνάμεις εκείνες της αυτοδιοίκησης που επιλέγουν να συμπορευτούν συνειδητά σ’ αυτήν τη στρατηγική στόχευση.

Άλλωστε τόσο το εγχώριο, όσο και το ευρωπαϊκό περιβάλλον το καλεί και προκαλεί:

Ø Σε προγραμματικές συγκλίσεις προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας.

Ø Αντίστασης στις δυνάμεις της μισαλλοδοξίας του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού.

Ø Του εκδημοκρατισμού της οικονομίας.

Ø Της βιώσιμης, ολοκληρωμένης, ισόρροπης ανάπτυξης με κοινωνικό και οικολογικό πρόσημο.

Στις δυνάμεις αυτές του ευρύτερου δημοκρατικού – προοδευτικού χώρου που δραστηριοποιούνται στην αυτοδιοίκηση ανήκουν τόσο οι δυνάμεις τη οικολογίας, όσο και οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς που τοποθετούνται με πράξεις απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και υπέρ ενός διαφορετικού υποδείγματος λειτουργίας της κοινωνίας.

Με τις κοινωνικές αυτές δυνάμεις βρισκόμαστε φυσιολογικά σε διάλογο και κοινή πορεία.

Είμαστε βέβαιοι, ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις ανοίγματος μιας νέας σελίδας ευημερίας και προόδου για την Κρήτη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί