Πρόταση για το πάρκο Γεωργιάδη στα σκαριά από τις Φυλές του Πάρκου – Πώς σχολίασαν τα γεγονότα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα οι Φυλές του Πάρκου Γεωργιάδη, γνωστοποιούν ότι επεξεργάζονται μια πρόταση που απευθύνεται σε θεσμικούς φορείς και υπηρεσίες που εμπλέκονται στην υπόθεση με το πάρκο Γεωργιάδη.

Παράλληλα, τοποθετήθηκαν για όσα έγιναν εχθές στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου.

Δείτε: “Θα σας γράψει η ιστορία ότι βάλατε τα ΜΑΤ στο πάρκο”- Ένταση στο ΔΣ Ηρακλείου για την επίθεση της ΕΛΑΣ στους πολίτες (βίντεο)

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους αναφέρεται:

Χθες, Τετάρτη 31-10-18, έγινε παρέμβαση των Φυλών του Πάρκου στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα συζητούσε (και) το θέμα του πάρκου Γεωργιάδη.

Σκοπός της παρέμβασης μας ήταν να καταδειχτεί ότι η ευθύνη για τα γεγονότα της προηγούμενης Τετάρτης (24-10-18), βαραίνει αποκλειστικά τη δημοτική αρχή που απέρριψε το αίτημα μας για προσωρινή αναστολή των εργασιών: οι παρευρισκόμενοι στο πάρκο ζήτησαν επιτόπου από τον προϊστάμενο της δημοτικής αστυνομίας Μαρίνο Παττακό 10 μέρες περιθώριο για να συνταχθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαμε αποφασίσει και ανακοινώσει ότι θα καταθέσουμε, απομάκρυνση του συνεργείου του εργολάβου και κυρίως της αστυνομίας, ακριβώς για να αποφευχθούν αυτά που είδαμε να γίνονται.

Ο δήμος επέμεινε στην αδιάλλακτη του στάση και η αστυνομία επιτέθηκε στους παρευρισκόμενους με αποτέλεσμα τραυματισμούς, προσαγωγές και συλλήψεις πολιτών, αλλά και εκφοβισμό/εξευτελισμό τους κατά την απαράδεκτη, παράτυπη και πολύωρη κράτηση τους στην Ασφάλεια Ηρακλείου.

Ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός κέρδισε επάξια το μαύρο τίτλο του πρώτου δημάρχου στην ιστορία της πόλης ο οποίος χρησιμοποίησε τα ΜΑΤ ως εργαλείο επίλυσης πολιτικής αντιπαράθεσης με πολίτες που υπερασπίζονται το δημόσιο χώρο. Με τη χθεσινή μας παρέμβαση ζητήσαμε από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να πάρουν θέση, ώστε να μην περάσει απαρατήρητο το γεγονός και να μην παγιωθεί μια τόσο ακραία αυταρχική αντιμετώπιση των κοινωνικών διεκδικήσεων σε τοπικό επίπεδο.

Ακολούθησε πολύωρη ανοιχτή συνέλευση όπου συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα του πώς συνεχίζουμε τον αγώνα υπεράσπισης του πάρκου Γεωργιάδη και διαμορφώσαμε συλλογικά τη μελλοντική μας στάση με βάση τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Σε συνέχεια λοιπόν της δέσμευσης μας να υπερασπίσουμε με ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες το μοναδικό πραγματικά ελεύθερο χώρο πρασίνου της πόλης, επεξεργαζόμαστε μια πρόταση που απευθύνεται σε θεσμικούς φορείς και υπηρεσίες που εμπλέκονται στην υπόθεση, αλλά και σε όσους και όσες ενδιαφέρονται πραγματικά για το πάρκο.

Περαιτέρω λεπτομέρειες θα ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες και δηλώνουμε ότι τουλάχιστον μέχρι να λάβουμε επίσημες απαντήσεις και να τις επεξεργαστούμε, θα είμαστε επί ποδός ώστε να μην υλοποιηθεί το αντιπεριβαλλοντικό και αντικοινωνικό έργο του δήμου.

Φυλές του Πάρκου, 1-11-18

Δείτε ακόμη:
Μπουλντόζες και αστυνομία στο πάρκο Γεωργιάδη – Ένταση και επεισόδια με πολίτες που διαμαρτύρονται (Φωτο)

Σε προσαγωγές προχωρά η Αστυνομία για το Πάρκο Γεωργιάδη

“Πώς μας συνέλαβαν και μας έγδυσαν στην ασφάλεια για τα επεισόδια στο Πάρκο Γεωργιάδη”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί