Μαθητές έκαψαν την αλβανική σημαία στο ΤΕΙ Κρήτης – Λιποθύμησε μαθήτρια αλβανικής καταγωγής (Βίντεο)

Ένα περιστατικό για το οποίο έχει ήδη λάβει γνώση η αστυνομία στο Ρέθυμνο, συνέβη στο χώρο του ΤΕΙ Κρήτης το πρωί της Τετάρτης, και φέρνει στο φως το Parakritika.gr.

Μαθητές αντικατέστησαν στον ιστό της μία φθαρμένη ελληνική σημαία, ενώ έκαψαν μία αυτοσχέδια αλβανική, τραγουδώντας ταυτόχρονα τον εθνικό ύμνο.

Να σημειωθεί πως το portal προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Διεύθυνση Β’ θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, χωρίς όμως να καταστεί εφικτό να γίνει κάποια δήλωση για το περιστατικό.

Δείτε στο σχετικό βίντεο τη στιγμή που συνέβησαν όλα:

Εν τω μεταξύ, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, από φοιτητή του ΤΕΙ στο Ρέθυμνο, αναφέρονται τα εξής:

Σήμερα (σ.σ. χθες) στο χώρο του Τ.Ε.Ι. Ρεθύμνου έλαβε χώρα το εξής περιστατικό: Ομάδα μαθητών του Ε.Π.Α.Λ. Ρεθύμνου, το οποίο βρίσκεται δίπλα στον υπό κατάληψη χώρο του Τ.Ε.Ι. πρωτοβουλιακά αντικατέστησε την παλιά ελληνική σημαία που υπήρχε στον ιστό του σχολείου με καινούργια και κατόπιν έκαψαν μια αλβανική σημαία που είχαν μαζί τους.

Το γεγονός αυτό τρομοκράτησε μαθήτρια Αλβανικής καταγωγής με αποτέλεσμα την λιποθυμία της και την μεταφορά της στο νοσοκομείο. Το κάψιμο της σημαίας προκάλεσε την αντίδραση ατόμων που βρισκόντουσαν στο Τ.Ε.Ι. τα οποία παρενέβησαν.

Ομάδα μαθητών συνοδευόμενη από καθηγητές επιχείρησε να δικαιολογήσει το γεγονός αποδίδοντας το σε παρεξήγηση.

Καλούμε τον αλληλέγγυο κόσμο της πόλης του Ρεθύμνου να πλαισιώσει τον κατειλημμένο χώρο του Τ.Ε.Ι. για την βραδινή περιφρούρηση του χώρου καθώς και τις οποίες δράσεις τις επόμενες ημέρες.

Parakritika.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί