Κρήτη: Ο έλεγχος των αστυνομικών στην στάνη αποκάλυψε όπλα και κλεμμένα ζώα

Συνελήφθησαν,χθες σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ρεθύμνου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, δύο Έλληνες (38χρονος και 48χρονη) κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής και της Νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση της αστυνομίας, χθες από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε ποιμνιοστάσιο που διατηρούν από κοινού οι δύο καθώς και στις οικίες τους.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πολεμικά όπλα (τουφέκια) και φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου προέκυψε ότι ο 38χρονος με τη χρήση Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου είχε αφαιρέσει από περιφραγμένη αγροτική περιοχή, 13 προβατοειδή ιδιοκτησίας 20χρονου, τα οποία βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση και αποδόθηκαν στον παθόντα.

Επιπλέον κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης της εν λόγω ζωοκλοπής.

Επιπλέον σε βάρος των δύο σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί ζωοκλοπής.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί