Θεσσαλονίκη: Πορεία για τον Κ. Κατσίφα και αντισυγκέντρωση στο κέντρο της πόλης

Αποκλεισμένο παρέμεινε απόψε για αρκετή ώρα το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω πορείας που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα και παράλληλης αντισυγκέντρωσης.

Η πορεία διοργανώθηκε από την οργάνωση «Ιερός Λόχος», με αφετηρία την περιοχή των Δικαστηρίων. Την ίδια ώρα, μέλη του αποκαλούμενου αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν αντιφασιστική συγκέντρωση, στην πλατεία Αριστοτέλους, επί της οδού Τσιμισκή, την οποία και απέκλεισαν.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία για τον Κ. Κατσίφα, κρατώντας ελληνικές σημαίες, δάδες και πανό, επιχείρησαν να κινηθούν προς το προξενείο της Αλβανίας, που βρίσκεται στην Τσιμισκή (σε μικρή απόσταση από τη δεύτερη συγκέντρωση), αλλά συνάντησαν φραγμό με κλούβες της αστυνομίας, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη. Ένας δεύτερος φραγμός είχε στηθεί επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου.

Οι διαδηλωτές επέστρεψαν προς τα Δικαστήρια, ενώ μικρή ομάδα πέταξε πέτρες προς τους αστυνομικούς, που απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Στο μεταξύ, ειρηνικά ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους.

 

naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί