“Η Δημοτική Αρχή Χερσονήσου επιμένει να μην αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα των πράξεών της”

Ανακοόνωση εξέδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Κίνησης Χερσονήσου “Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον”, Γιώργος Χαλκιαδάκης και Αντώνης Μπιτζαράκης, μέσω της οποίας καταγγέλλουν την δημοτική αρχή Χερσονήσου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση πραγματοποιείται δυστυχώς στον τόπο μας στον απόηχο μάλιστα των εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτώβρη.

Παρά τις αντιρρήσεις μας που εκφράστηκαν στο Δημοτικό συμβούλιο Χερσονήσου αλλά και τις ισχυρές αντιδράσεις της Κοινωνίας, των Μαρτυρικών Δήμων, του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, πολλών Ενώσεων Θυμάτων Ολοκαυτωμάτων, Συλλόγων Μαρτυρικών Χωριών της Κρήτης και Ιστορικών, η Δημοτική Αρχή Χερσονήσου αρτηριοσκληρωτικά επιμένει να μην αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα και το αρνητικό φορτίο των πράξεων και των επιλογών της.

Φιλοξενεί πανηγυρίζοντας την Ελληνογερμανική Συνέλευση! Έναν θεσμό Γερμανικής έμπνευσης που αποδεδειγμένα αποσκοπεί στον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και πόρων της Χώρας μας, στη  λεηλασία του εθνικού μας πλούτου, στη διείσδυση στην πολιτική, την οικονομική, την κοινωνική και την πνευματική ζωή της Χώρας, στο εκπαιδευτικό της σύστημα.

Η “Ελληνογερμανική Συνέλευση” μαζί με το “Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον” και το “Ελληνογερμανικό  Ίδρυμα Νεολαίας”,  ως Γερμανικές αποστολές στην Ελλάδα, δημιουργήθηκαν για να αμβλύνουν τις αντιδράσεις του Ελληνικού λαού απέναντι στις επιπτώσεις των μνημονίων. Είναι παράλληλα εργαλεία επηρεασμού, προκειμένου να αλλάξει η οπτική, να εξασθενίσουν εθνικές απαιτήσεις, να απομακρυνθεί η Χώρα μας από την υπόθεση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών για τα ναζιστικά εγκλήματα της κατοχής.

Λυπούμαστε για το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Χερσονήσου και η δημοτική αρχή επιλέγουν το ρόλο του Δούρειου Ίππου. Πρέπει γοργά να κατανοήσουν ότι δε δικαιούνται να ασκούν εξωτερική πολιτική, δε δικαιούνται να υποσκάπτουν τα ελληνικά συμφέροντα ούτε να υπονομεύουν την προσπάθεια της χώρας να σταθεί στα πόδια της.

Η Δημοτική Κίνηση Χερσονήσου “ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ”στάθηκε ανέκαθεν απέναντι και διαφώνησε με την επιλογή της δημοτικής αρχής να αποτελεί το σταθερό πυλώνα της ελληνογερμανικής συνέλευσης. Έναν ένθερμο στυλοβάτη των δράσεων και πρωτοβουλιών της.  Είμαστε η μόνη δημοτική παράταξη που αρνήθηκε να συμμετέχει σε αποστολές του Δήμου μας στη Γερμανία στα πλαίσια της συνέλευσης.

Δεν κηρύσσουμε τον απομονωτισμό των τοπικών μας κοινωνιών από τα διεθνή περιβάλλοντα. Αποδεχόμαστε τις ισότιμες διμερείς συνεργασίες της Αυτοδιοίκησης στα πλαίσια όμως ενός πολυδιάστατου προσανατολισμού που επιλέγουμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας.  

Τρέφουμε φιλικά αισθήματα προς το Γερμανικό λαό, προς τους Γερμανούς πολίτες που κατά χιλιάδες επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα και τον τόπο μας. Τον θαυμάζουμε πολλάκις στις διεκδικήσεις του για μιαν καλύτερη ζωή, για την προστασία του περιβάλλοντος, για την προσπάθεια του να αποτινάξει το φασιστικό-ναζιστικό παρελθόν του και να εμποδίσει την παλινόρθωσή του.  

Αποδοκιμάζουμε όσους στενόμυαλα αντιλαμβάνονται την ελληνογερμανική συνέλευση μόνο ως την ευκαιρία προβολής της τουριστικής μας αγοράς. Όσους βλάπτουν τα εθνικά δίκαια και δικαιώματα. Όσους απλά υποκλίνονται στο τουριστικό μάρκετιγκ και την αγορά, αντί να δουλεύουν για τη θεμελίωση πραγματικών δεσμών φιλίας, αλληλεγγύης και κατανόησης μεταξύ των δύο λαών.

Καλούμε τους φίλους της κίνησης να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζονται κατά της ελληνογερμανικής συνέλευσης.

Δείτε ακόμη: “Γερμανικά παραμύθια αντί Δικαιοσύνης στην Ευρώπη!” – Κινητοποίηση για την Ελληνογερμανική Συνέλευση στο Ηράκλειο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί