Ο Δήμος Ηρακλείου στο Δίκτυο Πόλεων για το Προσφυγικό

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου στο Δίκτυο Πόλεων για το Προσφυγικό, μαζί με άλλους 11 Δήμους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, στο γραφείο της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Μαρίας Καναβάκη. Συμμετείχαν, εκτός της Αντιδημάρχου, ο Γιώργος Σαρελάκος και η Διονυσία Λαμπίρη ,στελέχη του Κέντρου Συντονισμού για Θέματα Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων, καθώς και η Δήμητρα Καμπέλη, στέλεχος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου και Υπεύθυνος του Προγράμματος ESTIA για την Κρήτη.

Συζητήθηκαν οι στόχοι του Δικτύου Πόλεων για το Προσφυγικό καθώς και οι τρόποι που μέσω ενός κεντρικού σχεδιασμού μπορεί να βοηθήσει, στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, στην ένταξή τους στη ζωή των πόλεων όπου φιλοξενούνται, καθώς και στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Μεταξύ άλλων, το Δίκτυο προσφέρει και ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα όπως:

  • Εκπαίδευση των Προσφύγων
  • Ετοιμότητα για έκτακτες περιπτώσεις αφίξεων
  • Εκπαίδευση Προσωπικού κ.ά

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, τα στελέχη του Κέντρου Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων, τόνισαν ότι γνωρίζουν την  καλή δουλειά που γίνεται από όλους τους αρμόδιους φορείς στο Ηράκλειο, όσον αφορά στην φιλοξενία προσφύγων και για αυτό θεωρούν ότι η συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στο Δίκτυο είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί