ΚΚΕ: “Ακόμη ένας θεσμός που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων η Ελληνογερμανική”

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, σχετικά με την 8η ελληνογερμανική συνέλευση που φέτος πραγματοποιείται στη Χερσόνησο.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η περιβόητη 8η ελληνογερμανική συνέλευση που φέτος πραγματοποιείται στη Χερσόνησο αποτελεί ένα ακόμα θεσμό που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων.

Εστιάζει στο πως δήμοι και περιφέρειες, η τοπική κρατική διοίκηση, θα “εκσυγχρονιστούν”, σύμφωνα με την γερμανική εμπειρία, ώστε να συμβάλλουν πιο ουσιαστικά στις ανάγκες κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, μέσα από την εξυπηρέτηση μεγάλων επενδύσεων, την προώθηση ιδιωτικοποιήσεων και συνολικά την παράδοση του πλούτου της χώρας στο κεφάλαιο.

Ταυτόχρονα η ελληνογερμανική συνέλευση αποτελεί θεσμό που προωθεί τη διείσδυση του γερμανικού κεφαλαίου στην ελληνική οικονομία στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή μας για τον έλεγχο των αγορών, των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους.

Οι εργάτες, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία της Κρήτης, τίποτα καλό δεν μπορούν να περιμένουν από την καπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η ελληνογερμανική συνέλευση. Οι συζητήσεις που θα γίνουν και αφορούν την προώθηση της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων, της ενέργειας, του νερού, την ανάπτυξη του τουρισμού, την εκμετάλλευση των προσφύγων και μεταναστών που παράγουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι τους, την επαγγελματική κατάρτιση της νεολαίας για να αποτελεί φτηνό ευέλικτο δυναμικό για τις επιχειρήσεις τους, είναι εχθρικές για τα συμφέροντα τους.

Επιπλέον δεν είναι τυχαίο ότι καμία κυβέρνηση ως τώρα, ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν έχουν διεκδικήσει ουσιαστικά πέρα από λαϊκισμούς τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ο λαός μας έχει το δικαίωμα και οφείλει να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις και επανορθώσεις για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, τις τεράστιες καταστροφές στις υποδομές από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα, τις αποζημιώσεις των θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων, ταυτόχρονα με τον αγώνα του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα για το ρόλο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Περιφερειών, των δήμων και της περιφερειακής αρχής, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΝΔ, των υπολοίπων αστικών κομμάτων που στηρίζουν τέτοιους θεσμούς για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, κόντρα στα δικά τους συμφέροντα και τις ανάγκες τους.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί