Ηράκλειο: Πρόταση για ένταξη προγράμματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα δημοτικά σχολεία

Πρωτοβουλία παίρνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου για να αποστείλει σε αρμόδιους φορείς επιστολή – πρόταση για την εισαγωγή προγράμματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα δημοτικά σχολεία.
 Το ΔΣ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, δεδομένης της αύξησης περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που καταγράφονται σε πανελλήνιο επίπεδο, ανέλαβε την πρωτοβουλία και απέστειλε επιστολή – πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με αρ . πρωτόκολλου 8325/27-09-2018 και στην  Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με αρ . πρωτοκόλλου 11514  σχετικά με την αναγκαιότητα εισαγωγής του “μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης” στα δημοτικά σχολεία.
Το περιεχόμενο της επιστολής:
ΘΕΜΑ : «Μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης»
Εκπροσωπώντας το σύνολο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε με τη σειρά μας, ότι στο σχολικό περιβάλλον υπάρχει ελλιπής και αποσπασματική ενημέρωση αναφορικά με την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και την προστασία των παιδιών.
 
Μέχρι σήμερα οι όποιες προσπάθειες στην κατεύθυνση αυτή, είναι σποραδικές και μη συντονισμένες και δεν αφορούν τα σχολεία στο σύνολο τους, καθώς απουσιάζει ένα συντονισμένο Σχέδιο Δράσης για το παιδί με ένα κράτος σύμμαχο – συντονιστή.
 
Πρόταση και όραμα μας είναι να υπάρξει σωστή καθοδήγηση των παιδιών ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο τα θύματα. Εκτιμούμε ότι με την ένταξη διδασκαλίας του μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης – σεξουαλικής «προστασίας» των παιδιών από τις πρώτες κιόλας τάξεις του Δημοτικού, θα επιτύχουμε μείωση της σεξουαλικής κακοποίησης.
 
Πρέπει το παιδί να μπορεί να ξεχωρίσει πότε σταματάει το χάδι αγάπης και πότε ξεκινάει το καταστροφικό χάδι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί