Την Τετάρτη αρχίζει τις γεωτρήσεις ο «Πορθητής» – Δεύτερο γεωτρύπανο για την Τουρκία (Βίντεο)

Την Τετάρτη αρχίζουν οι εργασίες γεώτρησης του «Πορθητή», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, στην Αττάλεια, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Ο Τούρκος Υπουργός προειδοποίησε, επίσης, ότι σε περίπτωση παρενόχλησης, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό θα δώσει την απαραίτητη απάντηση, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον Φατίχ Ντονμέζ, το γεωτρύπανο θα πραγματοποιεί δύο γεωτρήσεις ετησίως. Στη συνέχεια, επισήμανε ότι η Άγκυρα βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση και δεύτερου γεωτρύπανου. Προανήγγειλε, επίσης, ότι τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει γεώτρηση στη Μερσίνα, σε ρηχά νερά.

Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πάνω από 200 Τούρκους και ξένους ειδικούς, οι οποίοι θα εργάζονται στο σκάφος κατά τη γεώτρηση στο στόχο “Alanya 1”. Το μήκους 229 μέτρων σκάφος έχει ικανότητα γεώτρησης σε βάθος 12.192 μέτρων και η πρώτη γεώτρηση θα φθάσει σε βάθος 2.600 μέτρων.

Προς το παρόν, το γεωτρύπανο «Πορθητής» βρίσκεται ακινητοποιημένο έξω από το Λιμάνι της Αττάλειας, κοντά σε τουρκικές φρεγάτες, όπως φαίνεται και σε βίντεο που ανήρτησε το τουρκικό κανάλι IHA.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί