Νέος θεατρικός χώρος στο Ηράκλειο

Ο καλλιτεχνικός πολυχώρος Διαρτηρητέο μετά από 4 χρόνια λειτουργίας θέλοντας να επεκτείνει τις πολιτιστικές του δραστηριότητες δημιούργησε έναν καθαρά παραστατικό χώρο , το θέατρο Κάτω

Το θέατρο Κάτω είναι ένας θεατρικός χώρος πλήρως εξοπλισμένος και έτοιμος να χαρίσει στο κοινό του Ηρακλείου θεατρικές παραγωγές με ουσία, αγάπη και όραμα. Θέλοντας να παραμείνει ανεξάρτητο χωρίς πατρόνες και καπιταλιστικά δεδομένα διατηρεί με δύναμη την είσοδο του ελεύθερη στον κόσμο απευθυνόμενο έτσι σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Το θέατρο Κάτω ανοίγει λοιπόν αυλαία τον Νοέμβριο με δυο παραστάσεις και σας περιμένει να γίνετε αρωγοί της προσπάθειας του να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο.

Θεοτοκοπούλου 28, Hράκλειο Κρήτης

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6987107922

katwtheater@gmail.com

 

Από το φίφτυ φίφτυ στον έρωτα

Η θεατρική παράσταση Από το φίφτυ φίφτυ στον έρωτα αποτελεί διασκευή του μυθιστορήματος Το διπλό βιβλίο του Δημήτρη Χατζή. Ο Δημήτρης Χατζής γεννημένος στα Γιάννενα το 1913 θα αναγκαστεί σε εξορία μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Το 1976, λίγο μετά τον επαναπατρισμό του, θα εκδώσει Το διπλό βιβλίο. Ο ήρωας του βιβλίου, Κώστας, ένας Έλληνας μετανάστης στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, απευθύνεται σε έναν άγνωστο συγγραφέα που τον ακολουθεί και τον προκαλεί να ανακαλύψει μαζί του τη ρωμείικη ρίζα του· συμβολισμός ενός πανανθρώπινου αισθήματος οριοθέτησης της ταυτότητας σε έναν κόσμο εν κινήσει.

Ο Χατζής μέσα από έναν έντονο ποιητικό ρεαλισμό θα αγκαλιάσει όλο το φάσμα της σύγχρονης παθογένειας σχολιάζοντας με λόγο απλό κι οξυδερκή την αίσθηση του Άλλου ως ξένου, του ανοίκειου, της μοναχικότητας, του έρωτα, της μετανάστευσης και της προσωπικής και κοινωνικής διάψευσης. Αριστοτεχνικά θα μεταφέρει στο χαρτί αυτή την εύθραυστη αίσθηση του μεταίχμιου ανάμεσα σε έναν κόσμο που έχει ήδη διαλυθεί και σε έναν άλλον που δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή του.

Ωστόσο θα ξεφύγει από τα αναμενόμενα όρια της ήττας της μεταπολεμικής λογοτεχνίας προβάλλοντας την ελπίδα ως αντίλογο, αίτηση και απαίτηση, της εποχής του, και ίσως κάθε εποχής.

Το διπλό βιβλίο αγκαλιάστηκε από την κριτική και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία

 

Διασκευή: Στέλλα Χαιρέτη

Σκηνοθεσία : Πάνος Ιωαννίδης

Ερμηνεία: Σπύρος Μπουρλέσιας

Παραγωγή: θέατρο Κάτω

 

27/10 – 24/11 κάθε Σάββατο στις 21:15

Στο θέατρο Κάτω – θεοτοκοπουλου 28

Τηλέφωνο κρατήσεων : 6987107922

ΕΊΣΟΔΟΣ ΕΛΕΎΘΕΡΗ –

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΉ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΆ

 

ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΕΤΑΣ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ..Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΙΔΑΝΙΚΟΥ ΕΡΩΤΑ..

Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΝΟΣ ΤΕΛΟΥΣ..

Ένα έργο βασισμένο σε κείμενα που γράφτηκαν για τον έρωτα, την μοναξιά, την αγάπη, την επανάσταση, το φιλί .. μια γυναίκα που παλεύει με της σκιές του παρελθόντος και ανακαλεί μνήμες της εφηβείας της .

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Πάνος Ιωαννίδης

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: Σοφία Καρακάση

ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Μαρία Ζαμπέτη

ΧΟΡΕΥΟΥΝ: Ελένη Τζαγκαράκη – Γιάννης Σούλας

Κυριακη 4/11 – 25/11 και κάθε κυριακη στο θέατρο Κάτω

Θεοτοκοπούλου 28   τηλ: 698 710 7922

είσοδος ελεύθερη – προαιρετική συνεισφορά

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί