Φαρισαίοι τιμητές από τα σκοτάδια της Κρήτης…

Για δεκαετίες, είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είτε με κυβέρνηση ΝΔ, ακούγαμε για το “καλώδιο της Κρήτης”, τη σύνδεση δηλαδή του νησιού με το ενεργειακό δίκτυο της ηπειρωτικής Ελλάδας. Αλλά καλώδιο δεν είδαμε ούτε μισό μέτρο. Αντί αυτού, είναι γνωστά τα θερμά καλοκαίρια με τα μπακ άουτ ή το πρόγραμμα της ΔΕΗ με το οποίο απέκοπτε ολόκληρες περιοχές της Κρήτης για ώρες, καθημερινά, ώστε να μην υπάρξουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Κι όμως, οι εκπρόσωποι εκείνων που άφησαν την Κρήτη και στο ενεργειακό σκοτάδι, έχουν το θράσος να δείχνουν το δάχτυλο γιατί σήμερα δεν έγινε ακόμα το καλώδιο! Όλα αυτά βέβαια την ώρα που έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του σχεδιασμού για δυο καλώδιο, και μάλιστα το λεγόμενο μικρό, που θα συνδέσει την Κρήτη με την Πελοπόννησο, είναι στη φάση της υλοποίησης, ενώ το μεγάλο το μπλοκάρει στην ουσία η Κομισιόν υποστηρίζοντας ιδιωτικά συμφέροντα από εταιρεία του εξωτερικού, αν και η ελληνική κυβέρνηση έχει αναθέσει το έργο σε εταιρεία που σύστησε ο ΑΔΜΗΕ.

Μετά την θρασύτατη δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, με την οποία ανέκραξε, μαζί με τον υπεύθυνο Περιβάλλοντος του κόμματός του, “Αιδώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”, επειδή δεν έκαναν ακόμα το καλώδιο, έχουμε και άλλες φωνές από το θλιβερό παρελθόν της Ελλάδας, που αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τον κρητικό λαό, έχουν το θράσος να κάνουν και “πόλεμο” επειδή δεν ξεκίνησε ακόμα το μεγάλο καλώδιο (χωρίς φυσικά να πουν μια λέξη για τον περίεργο ρόλο της Κομισιόν).

Από κοντά στον Β. Κεγκέρογλου, ο Γιάννης Μανιάτης του ΠΑΣΟΚ που δείχνει το δάχτυλο και ισχυρίζεται ότι τα προηγούμενα χρόνια, επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ η Κρήτη είχε γίνει… ενεργειακός κόμβος! Και, απευθυνόμενος στον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη, λέει ότι η σημερινή κυβέρνηση θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη αν η Κρήτη μείνει χωρίς ρεύμα μετά το ξήλωμα των ντιζελομηχανών, κατά την οδηγία της ΕΕ! Ποιος το λέει; Εκείνος που εκπροσωπεί την πολιτική που ξεκινάει και φτάνει στο απόλυτο μηδέν στην ενεργειακή κάλυψη του νησιού! Μάλιστα, με περίσσιο θράσος, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ανθρώπους χωρίς μνήμη, λέει σε ερώτησή του στη βουλή ότι “ο λαός της Κρήτης και όλοι οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να αποδεχθούν να πληρώσουν τα σπασμένα των δικών σας ανικανοτήτων”!

Σε ανάλογο ύφος και ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, που μαζί με άλλους 31 “γαλάζιους” κατέθεσε ερώτηση… καταγγέλλοντας τη σημερινή κυβέρνηση για ενεργειακά αδιέξοδα στην Κρήτη! Ανάμεσα σε όσους συνυπογράφουν, ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο Κωστής Χατζηδάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Όλγα Κεφαλογιάννη και πολλοί άλλοι, που δεν νιώθουν καν την ευθύνη για δημόσιας αυτοκριτικής για την ανύπαρκτη πολιτική τους…

Πολιτική που απευθύνεται σε αμνήμονες…

Ή οι φαρισαίοι τιμητές, που υπέγραψαν ένα σκοτεινό παρελθόν…

Candiot

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί