Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς γλώσσες στον πλανήτη; (Φωτό)

Το infographic από τον Alberto Lucas Lopez για την South China Morning Post βασίζεται σε μια έρευνα που αφορά στις γνωστές ζωντανές γλώσσες του πλανήτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο 23 γλώσσες ομιλούνται από τουλάχιστον 50 εκατομμύρια άτομα. Επιπλέον, πάνω από το ήμισυ του πλανήτη μιλά τουλάχιστον μία από αυτές τις 23 γλώσσες ως τη μητρική του γλώσσα.

Το πιο εντυπωσιακό μέγεθος στο γράφημα είναι αναμφίβολα τα κινέζικα τα οποία ξεπερνούν τα αγγλικά τουλάχιστον 4 φορές. Ωστόσο θα δείτε πως μόλις 33 χώρες μιλούν κινέζικα και 110 χώρες αγγλικά.

Μετά τα κινέζικα, οι γλώσσες της ισπανικής και της αγγλικής βρίσκονται στη δεύτερη και στην τρίτη θέση όσον αφορά την παγκόσμια δημοτικότητα. Η ταχεία διάδοση αυτών των γλωσσών μπορεί να εντοπιστεί πίσω στην ιστορία των ισπανών κατακτητών στην Αμερική και των βρετανικών αποικιών σε όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα, τα ισπανικά έχουν 399 εκατομμύρια γηγενείς ομιλητές, αλλά αυτοί συγκεντρώνονται κυρίως στη Λατινική Αμερική. Τα αγγλικά έχουν 335 εκατομμύρια γηγενείς ομιλητές, με ευρεία απήχηση σε όλο τον κόσμο.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί