Στους «πέντε ανέμους» σκόρπισε τη Ρεάλ Μαδρίτης η Μπαρτσελόνα

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, χωρίς τον Λιονέλ Μέσι στην ενδεκάδα της, αλλά με τους υπόλοιπους παίκτες αποφασισμένους να παίξουν και για τον Αργεντινό, διέλυσε με το εμφατικό 5-1 τους πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι από το βράδυ της Κυριακής θα πρέπει να βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή.

Η «Μπάρτσα» έκανε «πάρτι» στην άμυνα των «μερένγκες» και αποζημίωσε με τον καλύτερο τρόπο τους φιλάθλους της που κατέκλυσαν το «Καμπ Νόου». Το τελικό 5-1, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, αποτελεί το «κύκνειο άσμα» του Χουλέν Λοπετέγκι στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Απόντος του Λιονέλ Μέσι, ο Λουίς Σουάρες «πήρε το όπλο του» και με χατ τρικ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς.

Η Μπαρτσελόνα χωρίς να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη της αμυντικής γραμμής των Μαδριλένων στο πρώτο 45λεπτο και μπήκε στ΄ αποδυτήρια προηγούμενη με 2-0, χάρις στα τέρματα των Κοουτίνιο (11΄) και Λουίς Σουάρες με πέναλτι στο 30΄.

Στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ έδειξε «σημάδια ζωής». Μπήκε αποφασισμένη να μην παραδοθεί αμαχητί, μείωσε πολύ γρήγορα με τον Μαρσέλο στο 50΄ και έχασε μια-δυο πολύ καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει.

Το δεύτερο γκολ δεν ήρθε για τους φιλοξενούμενους κι όσο περνούσε η ώρα η «Μπαρτσα» γινόταν όλο και πιο απειλητική στις αντεπιθέσεις της. Στο 61΄ ο Σουάρες είχε δοκάρι και στο 75΄ ο Ουρουγουανός σημάδεψε σωστά κι έκανε το 3-1.

Από κει και πέρα η Ρεάλ παραδόθηκε. Στο 83΄ ο Σουάρες εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Σέρχιο Ράμος κι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1, για να έρθει τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βιδάλ να νικήσει για 5η φορά τον Κουρτουά και να γράψει το τελικό 5-1.

naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί