Ο δήμαρχος Ηρακλείου για την επέτειο του ΟΧΙ

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Το «Όχι» των Ελλήνων του 1940 προς το ιταλικό φασιστικό καθεστώς, στην αξίωση παράδοσης και υποταγής της πατρίδας μας, αποτελεί ορόσημο στην ιστορική πορεία του τόπου μας, κορυφαίο σημείο της συλλογικής μας Μνήμης.

Με το σθένος που επέδειξε ο στρατός μας στα μέτωπα του πολέμου, κατόρθωσε, σε μικρό χρονικό διάστημα, να απωθήσει τους πάνοπλους εισβολείς. Οι νίκες αυτές των Ελλήνων, συνέβαλαν τότε καθοριστικά στην αφύπνιση των αντιστασιακών δυνάμεων της δημοκρατικής Ευρώπης.

Ο ηρωικός εκείνος αγώνας του λαού μας,  που υπερασπίστηκε την ελευθερία του, τις αξίες της φιλοπατρίας, της υπερηφάνειας, της αξιοπρέπειας, και της εθνικής ανεξαρτησίας, μας εμπνέει και σήμερα και μας διδάσκει. Το μήνυμα για εθνική ενότητα και πίστη σε αρχές και ιδανικά, είναι πάντα επίκαιρο.

Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τις παρακαταθήκες της θυσίας και του αγώνα των προγόνων μας, αλλά και να «επιστρατεύσουμε» ξανά όλες τις αρετές μας, όλες τις δημιουργικές μας δυνάμεις, προς τον δρόμο της προόδου και της ευημερίας του τόπου μας.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί