Ελλάδα: Νεκρή από τροχαίο η μεγαλύτερη αρκούδα που κατέγραψε ποτέ ο ‘Αρκτούρος’

Μια αρκούδα βάρους 390 κιλών έχασε τη ζωή της ύστερα από τροχαίο που σημειώθηκε στον επαρχιακό δρόμο Φωτεινής- Σταυροποτάμου, κοντά στην Καστοριά.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος», πρόκειται για την μεγαλύτερη αρκούδα που έχει καταγραφεί ποτέ από την ίδια την οργάνωση, καθώς, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της, συνήθως στην Ελλάδα το βάρος των ενήλικων αρσενικών φτάνει τα 250 κιλά.

Το τροχαίο συνέβη το βράδυ της Παρασκευής, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο, υπό συνθήκες που ερευνώνται, παρέσυρε το ζώο.

Ο «Αρκτούρος» ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία για το συμβάν και στο σημείο μετέβη η ομάδα άμεσης επέμβασης τής οργάνωσης, η οποία εντόπισε την αρκούδα νεκρή σε παρακείμενο χωράφι.

Όπως έγινε γνωστό, το όχημα που ενεπλάκη στο τροχαίο υπέστη υλικές ζημιές και η οδηγός της μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, χωρίς, όμως, η υγεία της να εμπνέει ανησυχία.

Το νεκρό ζώο μεταφέρθηκε με όχημα της Δασικής Υπηρεσίας Καστοριάς σε ειδικό χώρο ώστε να γίνει η απαραίτητη νεκροψία και κατά τη ζύγιση του διαπιστώθηκε ότι έφτανε τα 390 κιλά.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο επιστημονικός υπεύθυνος του «Αρκτούρου», δρ. Αλέξανδρος Καραμανλίδης σχολίασε ότι «δεν είναι ασυνήθιστο για αρκούδες αυτή την εποχή να έχουν κάποια παραπανίσια κιλά, καθώς ετοιμάζονται για τον χειμέριο ύπνο τους».

«Τέτοια μεγέθη όμως», προσθέτει ο ίδιος, «συναντάμε σπάνια στη νότια Ευρώπη. Για περιοχές πιο βόρεια, όπως ο Καναδάς και η Αλάσκα, όπου οι αρκούδες τρέφονται κυρίως με τροφές ζωικής προέλευσης, τα κιλά αυτά είναι συνηθισμένα».

lifo.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί