Π. Ρήγας: Υπάρχει διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε θέματα εγχώριας πολιτικής αλλά και σε εκείνο των ελληνο-τουρκικών σχέσεων εστιάζει ο Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Χωνί», όπου δηλώνει χαρακτηριστικά ότι υπάρχει η διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται οι εξ Ανατολής γείτονές μας τα θέματα αυτά δεν είναι κάτι καινοφανές, η επιθετικότητα ιδιαίτερα σε επίπεδο ρητορείας αποτελεί πάγια τακτική τους. Ωστόσο, οι φραστικοί λεονταρισμοί, αλλά και οι προκλήσεις, δεν οδηγούν κατ’ ανάγκην στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Παναγιώτης Ρήγας.

Με αφορμή τη συζήτηση για τα μυστικά κονδύλια των Υπουργείων, ο κ. Ρήγας προτρέπει «όλους αυτούς που εξέθρεψαν τη κρίση και τη διαφθορά και εμφανίζονται σήμερα ως τιμητές, κάνοντας χρήση κατασκευασμένων στοιχείων και αυθαίρετων παραδοχών, “κρείττον του λαλείν το σιγάν”. Ο όλος θόρυβος είναι τεχνητός, δεν υπάρχει ζήτημα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας εκτιμά για τη συμφωνία των Πρεσπών ότι «εφόσον από την πλευρά της ΠΓΔΜ οι διαδικασίες ολοκληρωθούν κανονικά, υπάρχει η διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα την επικυρώσει», ενώ με αφορμή τη στάση των ΑΝΕΛ στο συγκεκριμένο θέμα παρατήρησε ότι «το κυβερνητικό σχήμα δεν συνδέεται άμεσα με μια ψηφοφορία στη Βουλή, σε κάθε περίπτωση υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες μέσα από τις οποίες κρίνεται κοινοβουλευτικά μια κυβέρνηση. Αυτό που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι η συνταγματική θητεία της Βουλής με αυτή τη σύνθεση λήγει τον Σεπτέμβριο του 2019».

Για την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά επανέλαβε ότι «αποτελεί μια προσωπική επιλογή, ένα δυσάρεστο γεγονός, που ωστόσο δεν δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση».

Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις που φέρουν τη ΝΔ να εξακολουθεί να προηγείται, ο κ. Ρήγας σχολιάζει ότι «η ΝΔ μπορεί να χαίρεται γιατί προηγείται στις δημοσκοπήσεις, εμείς όμως χαιρόμαστε γιατί κερδίζουμε τις εκλογές».

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί