“Δημοκρατία, Ευρώπη και Ακροδεξιά απειλή”- Σήμερα η ομιλία του Κ. Δουζίνα στο Ηράκλειο

«Δημοκρατία, Ευρώπη και Ακροδεξιά απειλή» είναι το θέμα της εκδήλωσης που οργανώνει σήμερα στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, το “Συμπόσιο Πολιτισμού”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7:30 μ.μ.

Το κάλεσμα για την εκδήλωση του «Συμποσίου Πολιτισμού»:             

Ο σκληρός νεοφιλελευθερισμός, έφερε ξανά τις δυνάμεις του φασισμού στο προσκήνιο, απειλώντας ευθέως την Δημοκρατία και τον Πολιτικό Ανθρωπισμό. Είναι η στιγμή που πρέπει οι λαοί  να αφυπνισθούν διεκδικώντας τις ελευθερίες , την δικαιοσύνη και το δικαίωμα του αυτοκαθορισμού τους. Πρέπει να ενεργοποιηθεί η συλλογική μνήμη. Το Συμπόσιο Πολιτισμού, ανταποκρινόμενο σε αυτή την  μεγάλη πρόκληση, οργανώνει εκδήλωση με θέμα: Δημοκρατία, Ευρώπη και Ακροδεξιά απειλή, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου στις 7,30 το βράδυ.

Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Νομικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Κολλέγιο Birkbeck του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής ΄Αμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Δουζίνας.

Ο ομιλητής θα αναφερθεί στο φάντασμα που πλανιέται πάνω από την Ευρώπη. Το φάντασμα της ακροδεξιάς και του φασισμού. Ο Ορμπαν στην Ουγγαρία, o Κουρτς στην Αυστρία, η Λε Πεν στην Γαλλία, ο Σαλβίνι στην Ιταλία , ο Βίλντερς στην Ολλανδία, το Alternative für Deutschland στην Γερμανία αποτελούν την βάση μιας νέας Μαύρης Διεθνούς. Ο Σαλβίνι και η Λε Πεν σε κοινή συνέντευξη τύπου ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν στις ευρωεκλογές. Με τις ευλογίες του Τραμπ, ο ακροδεξιός σύμμαχος του Steve Bannon δημιούργησε το ‘Κίνημα’ (Μovement) στις Βρυξέλλες για να συντονίσει τα ακροδεξιά κόμματα και “να φέρει τον αγώνα στην καρδιά  της ΕΕ, να γίνει η φωνή των κανονικών ανθρώπων που αισθάνονται προδομένοι από τις ελίτ”. Οι πολιτικές του ακραίου κέντρου, της κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς, βοήθησαν την ακροδεξιά να αντρωθεί και να απειλεί το μέλλον της Ευρώπης. Η δημοκρατία υποχωρεί, τα δικαιώματα που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα χάνονται, οι αξίες του Διαφωτισμού ξεχνιούνται. Και η Αριστερά;

Συζητάμε για τον αβέβαιο βηματισμό της Ευρώπης, τις στολές και τις μπότες που έγιναν τα γεράκια Σανέλ και κοστούμια Αρμάνι, την ευθύνη της πολιτικής κάστας και τους πολέμους του πολιτισμού ανιχνεύοντας τον ορίζοντα μιας ρεαλιστικής ουτοπίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί