Σταμάτησαν 15 εκατ. πλαστά ευρώ λίγο πριν από… τα σύνορα – Το θέρετρο της Βουλγαρίας που έγινε… νομισματοκοπείο

Μεγάλο κύκλωμα που ετοιμαζόταν να πλημμυρίσει τις αγορές ευρωπαϊκών χωρών, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας με παραχαραγμένα χαρτονομίσματα εξαρθρώθηκε έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των βουλγαρικών Αρχών, τις οποίες συνέδραμαν εισαγγελείς, στελέχη της Europol και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο πολυτελές ξενοδοχείο “Cantilena” στην περιοχή Sunny Beach στη Μαύρη Θάλασσα, 42 χλμ. βόρεια του Μπουργκάς, το υπόγειο του οποίου είχε μετατραπεί σε υπερσύγχρονο εργαστήριο παραχάραξης ευρώ. Οι Αρχές εντόπισαν ένα βουνό από πλαστά ευρώ, αξίας 14,3 εκατ. ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα των 100 και 500 ευρώ, ενώ από αυτά σχεδόν 1,8 εκατ. ήταν σε χαρτονομίσματα των 50 δολ.
Σύμφωνα με το Έθνος, όταν οι Αρχές είδαν πως η παραγωγή είχε ολοκληρωθεί και ήταν έτοιμη να διατεθεί στην Ευρώπη, έκαναν “ντου” και συνέλαβαν επί το έργον τέσσερα μέλη του κυκλώματος, ανάμεσά τους και τον επιχειρηματία- ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

Στις Σέρρες κατά καιρούς εντοπίζονται πλαστά χαρτονομίσματα του ευρώ- αλλά και τουρκικά κέρματα που μοιάζουν με το αντίστοιχο των 2 ευρώ- και οι καταστηματάρχες υποστηρίζουν ότι όλα αυτά μπαίνουν από τη Βουλγαρία.

Τα πλαστά χαρτονομίσματα διοχετεύονται στην Ελλάδα είτε απευθείας από τους παραχαράκτες, είτε μέσω συνεργών τους που τα αγοράζουν στο 30% της αξίας τους.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν στο “Έθνος” ότι πλέον το 80% αυτών είναι χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ και ότι στη Βουλγαρία γίνεται… επαγγελματική δουλειά.

 

Πηγή πληροφοριών: Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί