Μαξίμου: Ας ζητήσουν μια συγγνώμη Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ., όχι μόνο λάσπη

Η προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου ήρθε να προσθέσει ακόμη ένα επεισόδιο στο σίριαλ της διαπλοκής και της διαφθοράς στις οποίες στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό το παλιό πολιτικό σύστημα. Διαφθορά που ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης είχε χαρακτηρίσει ως «κοινωνικό φαινόμενο» προ μερικών μηνών σε συνέντευξή του, ενώ ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδης υιοθετούσε μέσω Τwitter τα λεγόμενα Παπαντωνίου περί «άθλιου πυροτεχνήματος» για την προανακριτική που διενεργήθηκε σε βάρος του.

«Αντί η Ν.Δ. και το Κίνημα Αλλαγής να ψάχνουν σωσίβιο σε θεωρίες συνωμοσίας, προκειμένου να αποφύγουν να πάρουν θέση για την προφυλάκιση Παπαντωνίου, ας ζητήσουν επιτέλους τουλάχιστον μια συγγνώμη για τον τρόπο που κυβέρνησαν, για τον εκφυλισμό της πολιτικής και για το εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς που δημιούργησαν», σχολίασε το Μέγαρο Μαξίμου. «Εκτός εάν επιμένουν στις θεωρίες περί σκευωρίας της κυβέρνησης», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως «ό,τι και να κάνουν όμως ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά, δεν μπορούν να κρύψουν την πολιτική ενοχή τους».

Αποστάσεις Ν.Δ. με διαρροή

Νωρίτερα η Ν.Δ. με ανακοίνωσή της σημείωνε πως ο δικαστικός έλεγχος του Γ. Παπαντωνίου που ξεκίνησε το 2012 πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους, «ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η δυσώδης υπόθεση των εξοπλιστικών». Υπογραμμίζει ακόμη πως, για να διαταχθεί προσωρινή κράτηση, «προφανώς η Δικαιοσύνη έκρινε ότι υπήρχαν λόγοι που την καθιστούσαν αναγκαία». Πηγές της Πειραιώς έσπευσαν ακόμη να πάρουν αποστάσεις από τα όσα υποστήριξε κατά τη μεταγωγή του ο πρώην υπουργός περί “δόγματος Πολάκη”, τονίζοντας πως η Ν.Δ. δεν υιοθετεί αυτές τις δηλώσεις.

Να δούμε

Κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για «προφανή αμηχανία» στον τρόπο που η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί «να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και μέσω διαρροών θυμίζει ότι επί των ημερών της ξεκίνησε η δικαστική έρευνα για τον Γιάννο Παπαντωνίου, ξεχνώντας όμως ότι αυτό έγινε μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ, που οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έκρυβαν στα συρτάρια τους».

Αναφέρουν ακόμη το tweet που είχε δημοσιεύσει στα αγγλικά ο Κ. Μητσοτάκης για να καταγγείλει ότι η κυβέρνηση δήθεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, με αφορμή τοποθέτηση του Π. Πολάκη που αφορούσε στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών της. «Αλήθεια, για τη Ν.Δ. η προφυλάκιση Παπαντωνίου δεν αποτελεί προϊόν σκευωρίας, πολιτικής δίωξης και άθλιων παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη;», αναφέρουν οι ίδιες πηγές, υπογραμμίζοντας πως «εάν είναι έτσι, είναι και αυτό μια πρόοδος για τη Ν.Δ., έστω και αργά». Καταλήγοντας, υπογραμμίζουν με νόημα πως περιμένουν αντίστοιχη πρόοδο από τον κ. Μητσοτάκη και για άλλες υποθέσεις πολιτικών προσώπων που ερευνά η Δικαιοσύνη.

Λάσπη

«Ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος της Ν.Δ.», απάντησε η Πειραιώς, συμπληρώνοντας πως αν ο πρωθυπουργός θέλει «πληροφορίες για τα εξοπλιστικά σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει παρά να ρωτήσει το δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου: τον Αντώνη Κοτσακά που εξελέγη πρώτος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ».

Στο… ξαναζεσταμένο αφήγημα των 200 δισ. ευρώ που δήθεν ζημιώθηκε η χώρα από την «πολιτική Τσίπρα» και στα περί χρηματοδότησης της κυβέρνησης από τον Σόρος επιχείρησε να απαντήσει το Κίνημα Αλλαγής. «Από τον Αλ. Τσίπρα, που με την πολιτική του έγινε ο καλύτερος χορηγός της Δεξιάς και του κ. Μητσοτάκη, μαθήματα δεν δεχόμαστε», τονίζει το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Δ. Τζανακόπουλος: Θεσμική θωράκιση

«Αναδεικνύεται σιγά-σιγά πως διατελέσαντες υπουργοί, που ανήκουν στο βαθύ πολιτικό προσωπικό του παλιού πολιτικού συστήματος, κρίνεται πια και με τη βούλα των δικαστηρίων ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους περισσότερο ενδιαφέρονταν για το προσωπικό τους συμφέρον παρά υπηρετούσαν τον ελληνικό λαό και την ελληνική Πολιτεία». Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι το ελληνικό κράτος θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να βοηθά στη διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων, «να δημιουργεί όρους θεσμικής θωράκισης της Πολιτείας για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον», επισήμανε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί